Tunç, 19 Mayıs'ı kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tunç, mesajında, 19 Mayıs'ın dönemin çok ağır şartlarına rağmen, azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle, ülkeyi işgal edenlere karşı durularak, tarihte eşine az rastlanır bir destan olduğunu söyledi.

Tunç, 19 Mayıs'ı kutladı

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi:

 "19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ayak bastığı, milletle birlikte bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünü başlattığı gündür. Dönemin çok ağır şartlarına rağmen, azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle, ülkeyi işgal edenlere karşı durularak, tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmıştır. Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerinde kurulan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, bu istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir.

Bu milletin neler ortaya koyabileceğini, neler başarabileceğini, 19 Mayıs'ta yakılan meşale ve arkasından alnımızın akıyla sürdürdüğümüz başarılı istiklal mücadelesi ortaya koymuştur. Bu konuda bundan sonra da Atatürk'ün manevi rehberliğinde, çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne, O'nun gösterdiği hedefe ülkemizi, milletimizi çıkarmak bizim idealimiz olmalıdır. Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, bu seviyenin üstüne çıkmak hedefimizin bir tezahürüdür, bir gereğidir.

Unutmamalıyız ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Onun için bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmaktır. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün milletimizin, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum."