Tunç, kafa karışıklığını giderdi

2 yol da ayrı projeler

Tunç,  kafa karışıklığını giderdi

Nurdan Eroğlu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Başbakan Binali Yıldırım’ın kafaları karıştıran Bartın-Safranbolu duble yolu müjdesiyle ilgili açıklamada bulundu. Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinde yapılması planlanan Bartın-Karabük yolundan vazgeçilmediğini ifade eden Tunç, her iki yolunda ayrı projeler olduğunu ve her ikisinin de duble yol olacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, uçağı sis nedeniyle Saltukova Havaalanına inemediği için Bartın’da Cumhuriyet Meydanında miting gerçekleştirememişti.  Yıldırım, Bartın’da miting yapamasa da meydana Sinop’tan telekonferans yöntemiyle canlı bağlanmış ve Bartınlılara müjde vermeyi de ihmal etmemişti.  Yıldırım, “Şimdi sıkı durun size yeni bir müjdem var. Bartın-Safranbolu arasındaki yolu da bölünmüş yol haline getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” demişti. Ancak Yıldırım’ın Bartın’a verdiği bu müjde kafaları karıştırmıştı.  Çünkü Bartın-Karabük yolunun Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinden geçmesi planlanıyordu. Konuyla ilgili ilk açıklamayı Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan yapmıştı. Erdoğan “Karayolları Bölge Müdürüne yaptığım ziyarette aslında sevindirici bir haber de almış olduk. Herkesin bildiği gibi hükümetimizin Bartın-Karabük yolunun duble yol şeklinde yapılması yönünde çalışmaları ve çabaları bulunuyor. Bölge Müdürümüzün görüşü ise bu yolun Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında olması yönünde ve bu şekilde bir çalışma başlatmış durumda. Eğer duble yol Yenice-Hasankadı-Kozcağız arasında geçerse Beldemiz kalkınacaktır. Bizde kör noktadan çıkacağız” demişti.

KARAYOLLARI YOLUN HASANKADI’DAN GEÇECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise İl Koordinasyon Kurulu’nda daha önce Kozcağız yoluyla (Karabük-Yenice Ayrımı)  ilgili yaptığı açıklamada “Toplam uzunluğu 38,87 kilometre olan projenin 2,20 kesimde SK tek yol çalışmaları devam etmektedir. Bu hattın bölünmüş yol yapılabilmesi için kılavuz plan ve harita çalışmaları devam etmektedir. Yani Bartın’ı Karabük’e bölünmüş yol olarak bağlama fikrimiz var. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Uzmanlarımız arazide gerekli çalışmaları yapıyor. Proje hayata geçerse Bartın-Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük yolu bölünmüş yol olacak” ifadelerinde bulunmuştu.

HER İKİ YOL DA DUBLE YOL OLACAK

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Başbakan Binali Yıldırım’ın kafaları karıştıran Bartın-Safranbolu duble yolu müjdesiyle ilgili açıklamada bulundu. Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinde yapılması planlanan Bartın-Karabük yolundan vazgeçilmediğini ifade eden Tunç, her iki yolunda ayrı projeler olduğunu ve her ikisinin de duble yol olacağını söyledi.  Her iki yol projesini de önemsediklerini ifade eden Tunç, “Başbakanımızın müjdesini verdiği Bartın-Safranbolu duble yolu ile Yenice-Hasankadı-Kozcağız istikametinde yapılması planlanan Bartın-Karabük yolu iki ayrı proje. Her iki yol da duble yol olarak yapılacak. Biz her iki projeyi de oldukça önemsiyoruz. Çünkü Filyos Vadi Projesi hayata geçtikten sonra bu iki yol da ayrı bir önem kazanacak” dedi.