TSO ve Halkbank'tan KOBİ'leri rahatlatacak anlaşma

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Halkbank Bartın Şubesi arasında KOBİ'leri rahatlatacak 'Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşması' protokolü imzalandı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Kocaeli Bölge Müdürü Okan Saraç ve Bartın Halkbank Şube Müdürü Erol Demirel'in imzaladığı protokol kapsamında, Bartın TSO üyesi işletmelere Paraf Kredi Kartı ile aldıkları ürün için 1,5 yıla yayılan esnek vade imkanı sunulurken, satıcı işletmeler de Halkbank garantisi ile tahsilat sorunu yaşamayacak.

TSO ve Halkbank'tan KOBİ'leri rahatlatacak anlaşma

Başkan Halil Balık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halkbank tarafından  Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşmasının hayata geçirildiğini belirterek, satıcıya tahsilat güvencesi, alıcıya da 18 aya kadar vade imkanıyla ödeme esnekliği sunan anlaşmadan 1,5 milyon işletmenin yararlanabileceğini belitti. TSO Başkanı Halil Balık, imzalanan protokolün oda üyeleri için nefes alacağı ve önemli avantajlardan faydalanacakları bir adım olduğunu, Halkbank Paraf ticari kredi kartı sayesinde esnafın vadeli mal alım satımı ve çek senet gibi işlemlerinde yaşadığı problemlerin sona ereceğini belirtti. Halil Balık, “Attığımız bu imza ile çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uğraşmadan, güven içinde ürünlerimizin satışını yapabileceğiz. Sattığımız mal bedelini, tahsilat riski taşımadan, Halkbank garantisiyle, peşin ya da taksitli alacağız. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satıcının kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düşmeyecek. Paraf ticari kredi kartı ile malını alacak ve ödemesini 1,5 yıla yayabilecek. Hem alıcının hem de satıcının nakit akışını rahatlatacak olan anlaşma Bartın TSO üyelerine başka indirim ve avantajlarda sunacak''dedi.

Halil Balık, oda üyelerini bu imkandan faydalanmaya davet ederken, Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Anlaşmasını hayata geçiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan'a teşekkür etti''.