TSO, firma ziyaretlerini sürdürüyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet sanayi işletmelerine ziyaretlerini sürdürüyor.

TSO, firma ziyaretlerini sürdürüyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve beraberinde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi ile Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Ağdacı köyünde hizmet veren Bartın’ın köklü firmalarından Işıklar Tuğla Fabrikasına ziyarette bulundu. Ziyarette firma müdürü Selçuk Özdemir ile bir araya gelen heyet fabrikanın üretim faaliyetleri, pazar bilgileri, proje ve ar-ge kapasiteleri, yaşadıkları sorunlar gibi konularda bilgi aldı. TSO Başkanı Halil Balık, cari açığın kapatılması için çeşitli çalışmalar yapıldığını, bu kapsamda üretim yapan üye firmalara ziyaretlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Balık: “Cari açığın kontrol altında tutulması gerekmektedir”

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülke ekonomisine katkı sunmak adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerinin altını çizen Başkan Balık “Cari açık sorunu gelişmekte olan ülkeler için en önemli sorunlardan biri haline gelmiştir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, makroekonomik dengeleri korumak, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve ekonomik istikrarı sağlayabilmek için cari açığın kontrol altında tutulması gerekmektedir. Bu da ancak ithalatı azaltıp, ihracatı artırarak üretimin devamlılığını sağlamakla mümkün olacaktır. İş dünyası olarak Işıklar tuğla fabrikası bu mücadeleye üretimiyle, ihracatıyla destek veren önemli fabrikalarımızdan biri. Hem ilimiz ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. Başarılı çalışmalarında dolayı yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyorum”  dedi.

Ziyarette destekler ve teşvikler hakkında bilgi verilirken ayrıca kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılabilecek projeler hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.