TSO'dan Uzun'a ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u makamında ziyaret ederken kampüs alanında devam eden öğrenci projeleri hakkında bilgiler aldılar.

TSO'dan Uzun'a ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Fatih Mehmet Kanbur, Yönetim Kurulu Üyeleri G. Gülin Aldatmaz, M. İlker Yıldırım, S. Cem Yıldız, Keramettin Şenkal ile birlikte Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bartın Üniversitesinin ihtisaslaşmış projeleri arasında yer alan Filyos Projesi ve bu projenin Bartın’a yönelik kazanımları konuşuldu.

Balık: “Bartın’ımız için çok kıymetli”

TSO Başkanı Balık Filyos Projesini çok önemsediklerini ve bu projeyi Bartın’ın çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, “Filyos Limanı bölgemizin en büyük ülkemizin de 3. büyük limanı konumunda. Tabi ki Filyos Limanı ile birlikte Filyos Vadisi Projesi bölgemiz ve kentimiz açısından çok değerli. Bölgemize büyük kazanımlar sağlayacak bu projenin odağında yer almamız gerektiğinin bilinci ile hareket ediyoruz. Bartın Üniversitemizin de bu projelerle ilgili önemli çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bilimsel veriler ışığında hazırlanan projeler ve yürütülen çalışmalar Bartın’ımız için çok kıymetli. Bu anlamda Bartın Üniversitemize çalışmaları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

TSO heyeti Rektör Uzun’la birlikte Mühendislik Fakültesi öğrencilerini de ziyaret ederek, TEKNOFEST 2021 için yarışmalara hazırlanan Tunga İHA Takımı’nın Alpagut Savaşan İHA’sının ve Bilim ve Teknoloji Kulübünün ‘Simurg’ isimli elektrikli aracının yapım süreçleri hakkında danışman hocalarından ve takım öğrencilerinden bilgiler aldılar.