TSO'dan hijyen eğitimi

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle, 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Hijyen Eğitimi Yönetmeliği' kapsamında eğitim düzenlendi.

TSO'dan hijyen eğitimi

 Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle, 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında eğitim düzenlendi. TSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitime Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, işletme sahipleri ile çalışanlar katıldı.Eğitimde; Gıda Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel kavramlar, Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Balık: “Eğitimlere devam edeceğiz”
Eğitimle ilgili açıklamada bulunan TSO Başkanı Halil Balık, temel gıda maddelerinde hijyen eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, “İnsan sağlığı her şeyin önünde geliyor. İnsan sağlığını koruyan her düzenlemeye Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek veriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak belli periyotlar da bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Bu sektörde yer alan işletme sahiplerimizin yanında çalışan elemanları verilen eğitimler sayesinde sertifikalarını ücretsiz olarak alabilecekler” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen eğitime katılan 35 kişiye Temel Hijyen Eğitim sertifikası verilecek.