TSO'dan 'Ekmeğimi Bölüşüyorum' kampanyası

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile anlaşmalı 7 fırın işletmesinin işbirliğinde gerçekleştirilen 'Ekmeğimi Bölüşüyorum' kampanyası kapsamında yardıma muhtaç vatandaşlar ekmeğe 1,5 TL indirimle ulaşabilecek. Proje kapsamında yardımda hayırseverlerin aldığı 1 liralık fişler ihtiyacı olan vatandaşlara verilecek. Vatandaşlar anlaşmalı fırınlardan ekmek alırken, indirim fişleri ile ekmeği indirimli alacak. Fırıncıların da fiş sahiplerine yapacağı 50 kuruşluk destek ile 3 liralık ekmek yarı fiyatına gelecek.

TSO'dan 'Ekmeğimi Bölüşüyorum' kampanyası

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile  anlaşmalı 7 fırın işletmesinin işbirliğinde gerçekleştirilen “Ekmeğimi Bölüşüyorum” kampanyası kapsamında yardıma muhtaç vatandaşlar ekmeğe 1,5 TL indirimle ulaşabilecek. Proje kapsamında yardımda hayırseverlerin aldığı 1 liralık fişler ihtiyacı olan vatandaşlara verilecek. Vatandaşlar anlaşmalı fırınlardan ekmek alırken, indirim fişleri ile ekmeği indirimli alacak. Kampanyanın dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacağını ifade eden TSO Başkanı Halil Balık, “Mübarek Ramazan ayında, dünyayı saran küresel ekonomik bir kriz var. Türkiye’de o süreçte. Bizde bu süreci düşünerek bir kampanya yapmaya karar verdik ve fırıncı arkadaşlarımıza sunduk onlarda kabul ettiler. Burada hayırsever ve yardımsever Bartın halkı yardım etmek istediği kişiye fırınlarımızda bulunan 20 tanelik ve 50 tanelik fırın fişlerimiz var bunlardan satın alabilecekler.  Bunlar 1 liralık indirim fişleri, 3 liralık bir ekmekten her bir fiş için ekmekte 1 liralık indirim yapacaklar. Fırıncılarımızda bizde bu konuda yardımcı olalım dediler ve 50 kuruşu da onlar karşılamış oldu. Bununla beraber ekmek 1 lira 50 kuruşa düşmüş oluyor. Hayırsever vatandaşlarımız, ihtiyacı olan insanlara bu kuponları vererek ekmek almalarını sağlayacak. Burada görmüş olduğumuz fişler 20’lik ve 50’lik, 20 tane fiş alan 20 lira verecek, 50 tane fiş alan ise 50 lira verecek. Yardıma muhtaç olan ya da vermek istedikleri kişiye verecekler bu fişleri. Fırında her bir fiş karşılığı 1 buçuk lira vererek vatandaşlarımız ekmek alacaklar” dedi.

Balık: “Tüm fırınlarımızın kampanyaya katılmasını bekliyoruz”

Balık bu kampanyaya Bartın’daki tüm fırınların katılmasını beklediklerini kaydeden Balık, “Bu kampanyaya katılan 7 fırın var. Beklentimiz Bartın’da ki tüm fırınların bu kampanyaya katılması bende katılacaklarını zannediyorum. Bu kampanya ile ilgili broşürler ve afişler yaptırdık, bu afişlerin asılı olduğu her fırında, yardıma muhtaç vatandaşlar ekmeği 1,5 liraya alabilecekler. Şuan için projenin bir süresi yok. Fırıncı arkadaşlar ve yardımsever vatandaşlarımız kampanyayı devam ettirdiği sürece sürekli olur. İnşallah başka illerimize de bu kampanya örnek olur” şeklinde konuştu.

Kurt: “Kampanyanın ilimiz dışına yayılacağına inanıyorum”

Projeye destek veren Somaklı Unlu Mamulleri sahibi Cengiz Kurt’ta projeye dahil olmaları için diğer fırınlara “Başkanımızı bu kampanyadan dolayı tebrik ediyoruz. Fikir Halil Başkanımızdan çıktı. Burada ekmeğe ihtiyacı olan vatandaşın, 1 buçuk liraya ekmek yemesini sağladı. Fırıncı esnafımızda bu projeye destek oluyor. Umuyorum askıda ekmek olayı da bunun önüne geçebilecek. Uzun yıllar devam edecek bir kampanya olarak görüyoruz biz. Çoğu fırıncı arkadaşımızda buna katılacaktır. Katılmayanlar projenin çok yeni olmasından dolayı, belki anlaşılmadığından ya da ramazan yoğunluğundan dolayı katılım olmamıştır. Kampanya eminim ki Bartın geneline yayılacaktır. Kampanya bizim ilimiz dışına da yayılabilir çünkü çok güzel bir kampanya, farklı bir yardım kampanyasına dönüşecek diye umuyorum” çağrısında bulundu.

TSO ve fırınların işbirliğinde başlatılan “Ekmeğimi Bölüşüyorum” kampanyası 25 Nisan Pazartesi günü itibariyle anlaşmalı olan tüm fırınlarda uygulanmaya başlayacak.

Kampanyaya destek veren fırın işletmeleri şöyle:

İlyas Fırını, Somaklı Unlu Mamulleri, Demir Ekmek, Mutlu Ekmek, Yavuzlar Ekmek, İrfan Özyapı Ekmek Sarayı ve Vefa Fırını.