TSO'da Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı

​​​​​​​  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 'Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları' kapsamında 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

TSO'da Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavı yapıldı.

Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak TOBB MEYBEM değerlendiricisi Baran Bülent Adalı tarafından 14 katılımcıya; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesi”ne dair hususlar anlatıldı.Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Eğitim Toplantısı’nın ardından; TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Baran Bülent Adalı tarafından Yazılı ve Uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirildi. 
Yazılı ve performans olarak iki aşamada gerçekleşen sınavlarda başarılı olan emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacak.