TSO'da KOOP-DES İstişare Toplantısı

Kooperatiflerin Desteklenmesi kapsamında kadın kooperatiflerine Ticaret Bakanlığınca verilen hibe desteği devam ediyor. Desteklenmesi programı kapsamında Bartın TSO'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TSO'da KOOP-DES İstişare Toplantısı

Ticaret Bakanlığınca, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacını güden kooperatifleşmeye ve kadın girişimcilerin ekonominin her alanında güçlenmesine yönelik adımların karşılık bulması adına başlatılan Kooperatiflerin Desteklenmesi programı kapsamında Bartın TSO'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında, TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Yönetim Kurulu Üyesi G.Gülin Aldatmaz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülsüm Karakaş Al, Başkan Yardımcısı Süheyla Balık, Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Türkan Aydın, Semra Akyol, Nurgül Güney, Ticaret İl Müdürü Şefi Ertunç Ülkü, Veri Hazırlama Kontrol İşletmenleri Bilginer Fırıncı, Gökben Ulus, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ile Oda Kalite Akreditasyon Sorumlusu Sena Kasapoğlu katıldı.

Toplantıda, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan tarafından Kadın Kooperatiflerinin Desteklenmesi amacını güden Koop-Des programının sunumu gerçekleştirildi. Programla ilgili başvuru sürecinin değerlendirilmesinin ardından karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Kadınlarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve sosyal hayata hazırlanması aşamasında başlatılan her türlü çalışmanın içinde olacağız diyen TSO Başkanı Halil Balık, "Programın temel amacı kadınların üretime, istihdama ve iş hayatına atılmalarını sağlamak''dedi.

Başkan Halil Balık sözlerine şu şekilde devam etti; ''Kooperatifleşmenin ve girişimcilik modellerinin çeşitlendirilmesi, işsizliğin ve göçün önüne geçerek üretimin ve verimliliğin artırılmasına neden olurken, insanların kendi topraklarında kendi memleketlerinde yaşamasına olanak sağlayacaktır. Bir çok İl de programın örnekleri var, evlerinde oturan ekonomik özgürlükleri kısıtlı olan kadınlarımız, bölgesinde yöresel ürünleri üreterek ve satışını yaparak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamakta. İl Müdürümüz Erhan Özcan'ın aktardığı bilgiler doğrultusunda notlarımızı alıyoruz. Kadınlara yönelik gerçekleştirilecek projeler önceliğimizdir. Bundan önce Kadın Girişimciler Kurulumuzla birlikte kadınların bilgilendirilmesi ve iş hayatına katılmalarına yönelik bir çok çalışmada bulunduk, bundan sonra da kadınlarımızın toplumdaki yerini korumak ve ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlama için kurumlarımız ile istişare içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Programa, kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecek. Programa dahil olmak isteyenler 01.02.2021-28.02.2021 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvuru yapabilir''.

Başvuru sahibi kooperatif ve üst kuruluşlarının; ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve aynı proje konusunda başka bir kamusal kaynaktan destek almamış olmaları ile projelerinin; üretim ve istihdama katkısının bulunması, sürdürülebilirliği, piyasa araştırmasına dayandırılması ve kooperatifin faaliyet konularına uygunluğu aranacaktır.

Konu ile ilgili sorular " [email protected]" e-posta adresine iletilebilecektir.