Toplu ulaşım araçlarında koronavirüs denetimi

Bartın'da, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar, işçi ve öğrenci servisleri denetlendi.

Toplu ulaşım araçlarında koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığının 18 Ekim 2020 tarihli ‘Korona virüs salgını ek tedbirleri’ konulu genelgesi kapsamında Bartın’da Jandarma ve polis ekipleri tarafından yolcu taşımacılığı yapan araçlarda sosyal mesafe kuralları ve maske takılması konusunda sürücü ve yolcuların denetimi yapılarak Covid-19 ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Ekipler, kentin çeşitli noktalarında toplu taşıma araçlarında sürücülerin Kovid-19 tedbirlerine uyup uymadığını kontrol etti. Sosyal mesafe ve maske kullanımına uyulup uyulmadığını denetleyen ekipler, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.
Her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonların sağlanması konusunda Takip, Denetim, Uyarı ekseninde 81 İlde eş zamanlı olarak yapılan denetimler İlimiz genelinde de şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan toplu ulaşım araçları okul servisleri ile otogar gibi yerlerde yapıldı.
Salgının yayılım hızını düşürmek için Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme gibi yerler ile personel servislerinde denetimler devam ediyor.