Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında ilk kez toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırılmasına, ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verdi.

Toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında ilk kez toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırılmasına, ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verdi. Meclis toplantıda şu kararları aldı:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimiz 31.05.2022 Salı günü Vali Nurtaç Arslan Başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplanmış, Koronavirüs (COVID-19) ile mücadelenin geldiği noktada salgının etkisinin azalması, aşılamanın yaygınlaşması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanmasının önemli hale geldiği dikkate alınarak;

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 28.04.2022 tarih ve 11 nolu kararının 1. maddesinde “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 04.03.2022 tarih ve 9 nolu kararının 1. maddesinde belirtilen yerlerdeki maske kullanımı zorunluluğunun toplu taşıma ve sağlık kuruluşları hariç olmak üzere kaldırılmasına,” karar verilmişti. Gelinen aşamada COVID-19 salgınının kamu güvenliğinin bir parçası olan toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan uzaklaşmış olması, bilimum sektöre ve vatandaşlarımıza yönelik tedbirler yerine bireysel korumanın yeterli olacağı değerlendirilerek toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kaldırılmasına, ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine, 

Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısının koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilmesine, ilgili kurum ve kuruluşlara verilen görevlerin gecikmeksizin ikmal edilmesine karar verilmiştir.”