TMO, fındık alımlarına başladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'daki Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımlarına 31 Ağustos tarihi itibariyle başladığını belirterek, fındık üreticilerine bol ve bereketli bir kazançlar diledi.

TMO,  fındık alımlarına başladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’daki Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındık alımlarına 31 Ağustos tarihi itibariyle başladığını belirterek, fındık üreticilerine bol ve bereketli bir kazançlar diledi.  Tunç, TMO’nun Bartın Tarım Kredi Kooperatifi yanında açtığı depoda fındık alımlarına başladığını ürün teslimi için (randevu.tmo.gov.tr) adresinden randevu alınması gerektiğini söyledi.

“Ödemeler 10 gün içerisinde yapılacak”

Hükümet olarak fındık üreticinin hep yanında olduklarını söyleyen Milletvekili Tunç, alım şartlarını sağlayan ve 2020 yılı mahsulü olan tüm kabuklu fındıklar satın alınacağını, ürün teslimi için randevusu web sitesi (randevu.tmo.gov.tr) alınabileceğini,  güncellenmiş ÇKS belgelerinizdeki kayıtlı miktar kadar ürünü teslim edebileceğini, ödemelerin en geç 10 gün içerisinde üreticilerimizin banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

“Covid-19 tedbirleri alınacak”

Milletvekili Tunç, fındık alım merkezinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin de alınacağını belirterek, “Sosyal mesafe kurallarına uyulacak, atım sahasında ürün sahibi dışında 3. şahıs bulundurulmayacak, ürün sahibi de maske takmak koşuluyla atım sahasına giriş yapabilecektir” dedi.  Yılmaz Tunç, Bartın’da verilen desteklerle fındık üreticisinin yüzünü güldürdüklerini belirterek, her yıl ortalama 5 bin  kişinin bu desteklerden faydalandığını açıkladı.