Titiz 4'üncü kez güven tazeledi

Partisinin Merkez İlçe Başkanlığı Olağan Kongresinde konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, koronavirüs salgınıyla mücadele eden ülkemizin çok büyük bir dar boğaz içerisinde olduğunu ifade ederek çözümün Milli Görüşte olduğunu söyledi. Zonguldak İl Başkanı Burak Erol'unda katıldığı kongrede tek liste halinde girilen seçimlerde mevcut başkan Emin Titiz yeniden Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Titiz 4'üncü kez güven tazeledi

Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Parti binasında koronavirüs tedbirleri altında yapılan kongreye Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay ve Zonguldak İl Başkanı Burak Erol’da katıldı. Kongrede insanlık olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Emin Titiz “İnsanlık olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Cenab-ı Allah en kısa zamanda bu sıkıntıları başımızdan def etmeyi bizlere nasip eylesin. Saadet Partisi Merkez İlçe Teşkilatı olarak 2012’de 4. Olağan Kongreyle birlikte göreve geldik. 3 dönemdir Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Bugünden itibaren de inşallah yeni yönetimimizle birlikte yeni bir döneme başlayacağız. Listemizdeki bütün arkadaşlarımız için bu yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Yurtbay: “Çözüm Milli Görüşte”

Kongrede koronavirüs salgınıyla mücadele eden ülkemizin çok büyük bir dar boğaz içerisinde olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay şöyle konuştu:

“Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün dünya ve ülke olarak büyük bir dar boğazın içinden geçiyoruz. Bunun çözümü de inanın Milli Görüşte. Bizim bunun nasıl olduğunu daha önce ispat ettik ama bunu hala daha insanlarımıza anlatamıyoruz. Kapı kapı dolaşıp bu işin çözümünün bizde olduğunu insanlara anlatmamız gerekiyor. Bu işin böyle gitmediğini halkımız anladı. Geçmişte yaptıkları alışverişin yarısını yapamadıklarını insanlarımız şuanda anladı ama öyle bir medya ambargosu altındayız ki biz kendimizi anlatamıyoruz. Sürekli üzerimize oynanan oyunlar var. Vatandaşlarımız bizi anlamasın diye bu oyunlar devam ediyoruz. Dünyada açlık, yokluk, fakirlik var. Sadece küçük şeylerden tasarruf ederek bunların önüne geçilebileceğini biz biliyoruz.

“Çalışmaktan başka çaremiz yok”

Bizler üzerimize düşen çalışmaları yapmalıyız. Hele pandemi döneminde çalışmak zor ama başka da çaremiz yok. Biz insanlara bugüne kadar hiç yalan söylemedik. Hep iyiyi, doğruyu, güzeli anlattık. Daha refah bir şekilde yaşayabileceğini anlattık. Bu yüzden yüzümüzün akıyla yine insanlar karşısına çıkabiliriz. Çeşitli manipülasyonlarla insanların bizim hakkımızda yanlış düşünmesine çalışılıyor. Bunu da düzeltmek bizim elimizde. Buradan yeni seçilecek yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 

Erol: “Salgınla ilgili çok büyük hatalar var”

İktidarın şuanda “algı gerçektir” uydurması üzerinde büyük bir operasyon yürüttüğünü savunan Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol da şu açıklamalarda bulundu:

“Bartın, Zonguldak’tan ayrılarak il oldu ama biz hiçbir zaman Bartın’ı Zonguldak’tan ayrı bir il, kara sınırı veya coğrafya olarak görmüyoruz. Bartın’da hala yakın ilişkilerimiz devam ediyor. Dünya olarak bir salgınla ve Cenab-ı Hak’ın bir imtihanıyla karşı karşıyayız. İnşallah bu imtihanı hem madden hem manen başarıyla veririz. Salgınla ilgili siyasi, ekonomik, sağlık, eğitim anlamında çok büyük hatalar var. Rakamlarla ortaya konulan sayılarda ve tabloda bize sunulandan farklı bir gerçek var. İktidar “algı gerçektir” uydurması üzerinde büyük bir operasyon yürütüyor. Bu operasyonu yaparken de tek bir gayesi var ülkenin refah seviyesi yükseltmek değil kendi iktidarını devam ettirme siyaseti içerisinde.

“Sanki 3 Kasım 2020’de iktidara gelmişler”

Bu durumda bize çok daha büyük görevler, çok daha büyük sorumluluklar ve fedakarlıklar düşüyor. Bu taşın altına bütün gövdemizi koymamız gerekiyor. Hiçbir şeyden korkmadan nefesimiz yettiği kadar bu yapıyla mücadele etmemiz gerekiyor. Son düzlükte de ekonomide, yargıda reforma gideceğiz tarzında yeni bir şey çıkardılar. Sanki 3 Kasım 2002’de iktidara gelmemişlerde 3 Kasım 2020’de iktidara gelmişler. Yine büyük bir algı içerisinde milletimizin aklıyla alay eder gibi bir yaklaşım içerisindeler. Sayın Cumhurbaşkanımız 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ve “Ekonomide seferberlik başlatıyoruz” diyor. Seferberliğe önce kendimizden başlamamız gerekmiyor mu? Sayıştay raporlarına göre sarayın bugün itibariyle günde 10 milyon TL masraf var. Bizim bunu günde 1 milyon TL’ye düşürme imkanımız yok mu?  

“Esnafımız feryat ediyor”

Esnafımız feryat ediyor. Okullar kapandı. Okul servis şoförleri ne yiyecek ne içecek? Bugün  fakirlik sınırı 8 bin TL’nin açıklık sınırı 2 bin 500 TL’nin üzerine çıkmış. Çay ocakları, kahvehaneler birçok yer kapandı. Hükümet bunun planını programını yaptı mı? Bu kadar şeyi üzerine koyduğunuz zaman ülkeyi yöneten iktidarın kan kaybetmesi olağan bir süreç. İktidara güç kaybediyor, hükümet halkın nezdinde güvenilirliğini kaybediyor ama velakin muhalefet güçlenmiyor. Muhalefet maalesef halkın nezdinde itibar kazanamıyor. Aslında AK Parti için film bitti. Uzatmalar oynanıyor. Bizim bunu hızlandırabilmemiz için teşkilat çalışmalarımıza hız vermemiz gerekiyor. Sahayı tam anlamıyla kucaklamamız gerekiyor.

“Kişilerin değişmesiyle ekonomi düzelmez”

Kişilerin değişmesiyle ekonomi veya sistem düzelmez. Yapılması gereken şey yapısal reform. Saadet Partililer, Milli Görüşçüler bir meseleyi köküne inerek ele alırlar. Yapısal reform aslında bir değişim ve dönüşümdür. Saadet Partisi milletin partisidir. Saadet Partisinin teşkilatı millettir. Bizim bu partiyi millete açmamız lazım. Milletimizin her ferdini bu binaya sokup çalışma yapmamız lazım. Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı olmamız lazım. İnsanlar bize düzelip de gelmeyecek, bize gelince düzelecek. Biz insanlara bire bir temas edeceğiz. Saadet Partisi olarak biz diyoruz ki KDV ve ÖTV’yi kaldıralım vergiyi gelir düzeyine göre alalım. Ekonomide iyileşme olması için siyasal, sosyal ve eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor. Anayasa değişikliği yapmanız lazım. Tam demokratik bir anayasa oluşturmamız lazım.

“Vatandaşlarımız haklarını sosyal medya üzerinden arıyor”

Sosyal düzende bugün vatandaşlarımız haklarını sosyal medya üzerinden arıyor. Şuanda “Türkiye’de adalet vardır” diyen vatandaş oranı çok düşük. Hukukun üstünlüğünü sağlamamız gerekiyor. Eğitim sisteminin önce ahlak ve maneviyat olacak şekilde bilimsel sisteme oturtulması lazım. Birçok alanda beyin göçü hızlı bir şekilde devam ediyor ve bunun engellenmesi gerekiyor.”

Konuşmaların ardından kongrede tek liste halinde yapılan seçimlerde ise mevcut başkan Emin Titiz güven tazeleyerek yeniden Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı seçildi.