SOMAKLI, ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY!

Somaklı Tur'un Sahibi ve Bartınspor Kulübü Eski Başkanı Mehmet Somaklı, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Çekirdekten yetişip mesleğin içinden gelen biri olarak şoför esnafının sorunlarını ve sıkıntılarını iyi bildiğini ifade eden Somaklı, başkanlığa seçildiği taktirde bunlara çözüm üreteceklerini ve yeni çıkan kanun ile yönetmeliklerden şoförleri anında bilgilendireceklerini söyledi. Seçildiğinde S plakası çıkartacağıyla ilgili duyumlara da değinen Mehmet Somaklı 'S plakasıyla ilgili bir düşüncemiz olmadığını kamuoyuna duyuruyorum. Arkadaşlarımız rahat olabilir' dedi.

SOMAKLI, ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAY!

“S plaka çıkarmayacağız”

Somaklı Tur’un Sahibi ve Bartınspor Kulübü Eski Başkanı Mehmet Somaklı, 26 Şubat’ta yapılacak olan genel kurulda Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Çekirdekten yetişip mesleğin içinden gelen biri olduğunu vurgulayan Somaklı, “26 Şubat tarihinde yapılacak olan Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurulunda Bartın Şoförler Odası Başkanlığına adayım. 1960 yılında Bartın’da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi tamamladıktan sonra baba mesleğim olan taşımacılık mesleğine 45 yıldır yürütmekteyim. Bu işin çekirdeği olan muavinlikten yetiştim. Bu işin şoförlüğünü, idareciliğini halen yapmaktayım” dedi.

“Çeşitli başkanlıklar ve üyelikler yaptım”

 Meslek hayatı boyunca bazı odalarda ve birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan Mehmet Somaklı, seçildiği takdirde gerçekleştirmek istediği çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Bu süreçte Bartınspor Kulüp Başkanlığı, Şoförler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Lüks Bartın Kooperatif Başkanlığı, İnkumu Durak Başkanlığı ayrıca sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Halen şuan Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi Başkanıyım.

“Şoför esnafının sıkıntılarını, dertlerini iyi biliyorum”

Şoför esnafının sıkıntılarını, dertlerini iyi biliyorum. Geçmişten gelen tecrübelerimizi esnafımızın sorunlarını çözmek için kullanmak istiyorum. Amacımız Bartın’da şoför esnafımızın birlik ve beraberliğini sağlamak. Her 3 ayda bir esnafımızla ayrı ayrı toplantılar yapıp, sorunları dinleyip, fikir alışverişi yaparak çözüm üretmeye çalışacağız.

“Yeni çıkan kanun ve yönetmeliklerden esnafımızı bilgilendireceğiz”

Şoför esnafı arasında haberleşme grubu oluşturarak çalışmalarımız ve yeni çıkan kanun ile yönetmelikler hakkında esnafımıza bilgilendirme yapacağız. Esnafımızın yeni çıkan kanun ve yönetmeliklerle ilgili bir sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Her konuda onları bilgilendirmek istiyoruz.

“Bartın’da D2 belgesiyle servis taşımacılığı sona erdi kimsenin haberi yok”

Mesela geçenlerde bir sıkıntı yaşadık. D2 belgesiyle servis taşımacılığı sona ermiş. Bartın’da bundan kimsenin haberi yok. Bu konuda cezada yedik. Hiç kimse tarafından Bartın’da bilgilendirilmedik. Seçildiğimiz takdirde aslen üyelerimizin olan odamızın kapısı günün her saatinde esnafımıza açık olacak. Her üyemizin sorunları dikkatle dinlenerek çözüm üreteceğiz. Ben ve yönetim kurulu üyelerimizle personelimize özveriyle hizmete edeceğiz.

“S plakası çıkartma düşüncemiz yok, arkadaşlarımız rahat olsun”

Benim hakkımda kamuoyunda S plakası çıkartacağımla ilgili duyumlar aldım. Bizler seçildiğimiz takdirde esnafımızın, arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar savunacağız. Hiçbir üyemizin zarar görmesini istemiyoruz. Buna ben başkan olarak izin vermem. Dolayısıyla S plakasıyla ilgili bir düşüncemiz olmadığını kamuoyuna duyuruyorum. Arkadaşlarımız rahat olabilir. Bu konuda endişelenmesinler. Seçildiğimiz takdirde çalışmalarımızı üyelerimizin isteği doğrultusunda planlayarak uygulayacağız. “Ben” değil “Biz” anlayışıyla Şoförler Odasını birlikte yöneteceğiz.”

Mehmet Somaklı’nın adaylığını açıklamasıyla birlikte 26 Şubat’ta yapılacak kongrede 3 isim Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı için yarışacak.