SMMMO'dan Türkiye'de bir ilk

Muhasebeden Müşavirliğe Eğitimleri başlıyor

SMMMO'dan Türkiye'de bir ilk

Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen Muhasebeden Müşavirliğe Eğitim Projesini tanıttı. Bartın SMMMO Başkanı Mustafa Fındık, projenin Türkiye’de ilk defa Bartın’da uygulanacağını ve cuma günü başlayacağını söyledi.

Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO)  Başkanı Mustafa Fındık, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen Muhasebeden Müşavirliğe Eğitim Projesini tanıttı. Projenin Türkiye’de ilk defa Bartın’da uygulanacağını ifade eden Fındık, Cuma günü başlayacak projenin ücretsiz olduğunu söyledi. Oda binasında açıklamalarda bulunan Mustafa Fındık, eğitimlere tüm vatandaşları davet etti. BAKKA 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kasım –Aralık döneminde Ajansa yapılan başvuru sonucunda, kabul edilerek desteklenmeye hak kazanan, “Muhasebeden Müşavirliğe Eğitim Projesi” 10 Şubat Cuma günü başlayacak.  Bartın SMMMO Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan eğitimler ücretsiz olarak verilecek. 7 gün sürecek olan eğitimler sonunda katılımcılara BAKKA tarafından sertifika verilecek.

7 GÜN EĞİTİM YAPILACAK

Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydeden Fındık, proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile bir proje yaptık. Teknik Destek projesi kapsamında bir çalışma yaptık ve projemiz kabul oldu. Geçtiğimiz hafta Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile sözleşmemizi gerçekleştirdik. Bartın’da sadece bizim meslektaşlarımıza değil, tüm çalışanlara, tüm muhasebecilere, bankalarda çalışanlara yani herkesle ilgili bir proje olacak. Bu proje kapsamında 7 gün bir eğitim yapacağız. İlk eğitimimize Cuma günü başlayacağız.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Yani Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere üç hafta sonu sürecek. 2 gün genel muhasebe, 2 gün maliyet muhasebesi, 2 günde mali tablo analizleri, 1 günde inşaat muhasebesi eğitimi vereceğiz. Burada bizim isteğimiz geniş bir katılım kitlesi olsun. Yani bedava bu eğitimler, kimseden para alınmayacak ve burada misafir edeceğiz. Yani burada güzel bir program yapacağız. Eğitmenlerimizden 1 tanesi profesör, 1 tanesi doçent doktor, 1 tanesi de mali müşavirler kapsamında bu eğitimlerimizi güzel bir şekilde yürüteceğiz.

SERTİFİKA VERİLECEK

Dediğim gibi amacımız bu eğitimlere herkesin katılmasıdır. Katılım sağlayanlara da sertifikada vereceğiz. Türkiye’de ilk defa, bir oda böyle bir projeye hak kazandı. Buda ilk defa Bartın odası oldu. Bu kursu bitiren arkadaşlarımız bilgilerini geliştirecekler. Hatta, kursa gelenlere hediye kitap vereceğiz. Bu fırsatı Bartınlılar değerlendirsin.”