SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet

14 Mayıs'taki kongre sonrası yapılan 2 liste halinde girilen seçimde 24 oy alan rakibi Aykut Oktay Ulu'ya karşı 64 oy olarak Bartın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığına seçilen Tuncay Maden, görevi Eski Başkan Mustafa Fındık'tan devraldı. Resmen başkanlığa başlayan Maden, 'İki liste halinde yarıştık, bütün üyelerimize, bütün genel kurul üyelerimize çok teşekkür ediyorum bizi çok iyi desteklediler. 29 oya karşılık 64 oy alarak açık ara seçimi aldık çok şükür. Asıl işimiz bundan sonra başlayacak' dedi.

SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet

14 Mayıs’ta Genel Kurulunu gerçekleştiren Bartın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 15 Mayıs’ta seçimi yapmıştı. 2 liste halinde girilen seçimlerde Aykut Oktay Ulu 24 ay alırken Tuncay Maden, 64 oy almış ve açık ara farkla Bartın SMMMO Başkanlığına seçilmişti. Maden, görevi teslim aldı. Maden’i oda binasının girişinde çiçekle karşılayan  Eski Başkan Mustafa Fındık başkanlık görevini resmen Tuncay Maden’e devretti.

Fındık: “Odamızı rahatça teslim edeceğiz”

Mustafa Fındık, karşılamada Maden’e hayırlı olsun dileğinde bulunarak “Bildiğiniz gibi geçen hafta genel kurulumuz vardı, bir seçimimiz oldu. Güzel bir seçim yaptık. Ben 6 sene görevimi yaptım, 22 yıldan beridir Yönetim Kurulundayım. Bu bir yarıştır, güzel bir yarış oldu. Odamızın bir çizgisi var, yıllardan beri aynı çizgiden gidiyoruz. Tuncay Bay ile 2 dönem çalıştık, bizim gönlümüz rahat. Odamızı arkadaşlarımıza rahatça teslim edeceğiz. Güzel işler yapacaklarına eminiz, kendilerine kefiliz zaten. Kefil olmasak, destek vermezdik seçimde. Bundan sonraki çizgimiz de belli, ben Tuncay Başkanımı tanıyorum, başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir 3 sene geçireceğiz. Her zaman arkadaşlarımızın yanındayız. Odamızın anahtarını da teslim ediyoruz kendisine. Bundan sonra bu anahtar sizin. Biz odanın üyesi olarak Başkanımızın vereceği görevleri yapmaya hazırız, çalışmaya da hazırız” dedi.

Maden: “Açık ara seçimi aldık”

Görevi resmen devralan Maden konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Malumunuz 14-15 Mayıs tarihlerinde odamızın Olağan Genel Kurulunu ve seçimlerini yaptık. Rabbim yapmış olduğumuz seçimleri hayırlara vesile eylesin. Yeni seçilmiş olan Yönetim Kurulu arkadaşları tebrik ediyorum. Odamızın Genel Kurulunda iki liste ile yarışa gittik. Benim Başkanlığa listem vardı, birde Aykut Beyin listesi vardı. İki liste halinde yarıştık, bütün üyelerimize, bütün genel kurul üyelerimize çok teşekkür ediyorum bizi çok iyi desteklediler. 29 oya karşılık 64 oy alarak açık ara seçimi aldık çok şükür. Asıl işimiz bundan sonra başlayacak, yanımızda olan üstatlarıma, arkadaşlarıma, eski başkanıma, abilerime, ablalarıma, kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bize güvendiklerini seçim sonuçları ile gösterdiler. Bizde inşallah bu güvene karşılık vereceğiz, mahcup olmayacağız. Ben 4 dönemdir, 12 yıldır oda yönetim kurulundayım zaten belli bir tecrübemiz var. Çok güzel çalışmalar yapacağız, bütün çalışmalarımıza üyelerimiz için yapacağız. Bize oy vermiş, vermemiş hiç önemli değil. Bize oy veren arkadaşlar, biliyorlar nasıl çalıştığımız ki, bundan önceki çalışmalarımıza şahitler bu yüzden bize destek verdiklerine inanıyorum. Bundan sonra hiçbir ayrışmaya izin vermeden, birlik ve beraberlik içindeyiz.106 üyeyiz, ayrışmaya hiç gerek yok, amacımız mesleki camiamızda birliği beraberliği sağlamak, Hep bunun mücadelesini yapacağız. Bizim için asıl olan Bartın’da ki meslektaşlarımız, her şeyi TÜRMOB’ dan beklememek lazım. Biz kendi adımıza gereken çalışmaları yapacağız.”

 “Meslektaşlarımıza çok destek vermemiz gerekiyor”

Maden konuşmasının devamında muhasebe meslek camiasının saygınlığını yitirdiğini ifade ederek “En büyük eksiğimiz de mesleki itibarımızı, saygınlığımızı geri kazanmamız. Özellikle meslek camiamız son yıllarda çok yoruluyor, çok angarya ile uğraşıyor. Bunun için meslektaşlarımıza çok destek vermemiz gerekiyor. Mesleki saygınlığımız son yıllarda çok azaldı, bunu geri kazanmanın mücadelesini vereceğiz. Haksız rekabeti önleyeceğiz, etik kurallarına uyulmasını sağlayacağız. Mesleki yeterlilik ile ilgili bazı projelerimiz var bunları hayata geçireceğiz. Kuracağımız komisyonların aktif olarak çalışmasını sağlayacağız. Yapacak çok şeyimiz var ama hepsinden bahsedip de çok uzatmak istemiyorum. Tekrar 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılan kongremizin, seçimlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bize destek veren, vermeyen bütün üyelerime saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 “İlk projemiz; birlik beraberliği sağlamak”

Maden yaptığı konuşma sonrasında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “İlk gerçekleştireceğiniz projeniz nedir?” sorusuna ise Maden şöyle cevap verdi:

 “Elbette ki seçimden önce planlarımızı ve projelerimizi hazırladık. İlk gerçekleştirmek istediğim proje, bütün üyelerimizi buraya davet edip, geniş katılımlı bir toplantı yapıp, meslek camiamız ile ilgili beraberliği nasıl sağlayabiliriz onunla ilgili projelerimizi anlatacağız. İlk yapacağımız iş bu. Pazartesi günü görev dağılımımızı yapacağız, sonrasında çalışmalarımıza başlayacağız.”  

 

 

 

 

 

SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet
SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet
SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet
SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet
SMMMO artık Tuncay Maden'e emanet