Skolyoz hastası Emrah yardım bekliyor

Her şey son ameliyata bağlı

Skolyoz hastası Emrah yardım bekliyor

Nurdan Eroğlu

Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı Şarköy’de yaşayan 4 çocuklu Şarlı ailesi, Skolyoz hastalığı teşhisi konulan ve ameliyatı için 20 bin TL istenilen evlatlarının tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı Şarköy’de yaşayan ve Bel Skolyoz hastalığı teşhisi konulan 14 yaşındaki Emrah Şarlı, arkadaşları gibi koşamıyor, sokağa çıkıp oyunlar oynayamıyor. Küçük yaşta başlayan Skolyoz hastalığı Emrah’ın bedensel gelişimi ile birlikte daha da büyüdü. Hastalığın ilerlemesi nedeniyle omurgasında bedensel hareketleri engelleyecek derecede eğrilikler oluşan Emrah, arkadaşları gibi koşamaz ve oyun oynayamaz duruma geldi.

SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN SON BİR AMELİYAT

Emrah bugüne dek sağlığına kavuşabilmek için tamı tamına 8 ameliyat geçirdi. Asgari ücretle geçinmeye çalışan ailesi çocuklarının tedavisi için ellerinden gelen her şeyi yaptı ve daha önce gerçekleşen 8 ameliyatın masraflarını bir şekilde karşıladı.  Doktorlar son bir ameliyatla 14 yaşındaki Şarlı’nın sağlığına kavuşabileceğini söylüyor. Ameliyat Ankara Hacettepe’de gerçekleşecek. Ameliyatı yapacak doktor Amerika’dan gelecek ve ameliyat sırasında Şarlı’nın beline bir cihaz takılacak. Sadece cihazın parası 12 bin TL. Diğer iğne, ilaç ve ameliyat masraflarıyla ameliyat masrafı 20 bin TL’ye çıkıyor. Ellerinde avuçlarında hiçbir şeyleri olmayan aile çocuklarının ameliyat masrafının karşılanabilmesi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

20 BİN TL GEREKİYOR

14 yaşındaki Emrah Şarlı’nın annesi Durkadın Şarlı oğlunun 6 ayda bir ameliyat geçirdiğini ve sırtında platin olduğunu söylerken, “Şu anda son aşamaya gelindi ama bizden istenilen para 20 bin TL. Doktorlar oğlumun sırtına ameliyatla bir cihaz bağlanacağını ve bu cihazın iyileşme sürecini hızlandıracağını söylüyorlar. Maddi durumumuz olmadığı için bu ameliyatı yaptıramıyoruz. Çocuğum koşamıyor, arkadaşları gibi oynayamıyor. Oğlumun bu halini gördükçe benim içim sızlıyor. Elimizden de bir şey gelmiyor” Dedi.

“BU AMELİYATI YAPTIRMAYA GÜCÜMÜZ YOK”

Konuşurken gözleri dolan anne Şarlı kendilerinden istenilen 20 bin TL’yi karşılayacak güçte olmadıklarını ve bunu doktorlara da söylediklerini belirtip, “20 bin TL’yi karşılayamayacağımızı doktorlara söyledik ama bize ameliyatta takılacak cihazın 12 bin TL olduğu, diğer masraflarla beraber ameliyatın 20 Bin TL olduğu söylendi. Bu masrafı karşılayacak gücümüz olmadığını ve yardım etmelerini söylediğimizde yapabileceğimiz bir şey yok dediler. Elimizde paramız yok, maddi olarak ta durumumuz iyi değil. 8 kez ameliyat oldu oğlum hepsinde de masrafları bir şekilde karşıladık ama bu ameliyatı yaptırmaya gücümüz yok. Eğer çocuğum bu ameliyatı olabilirse normal hayata dönebilecek. arkadaşları gibi koşup oynayabilecek. Hayatını normal bir şekilde sürdürebilecek.” Dedi.

4 çocuk annesi  Şarlı tek isteğinin oğlu Emrah’ın her çocuk gibi koşması ve oyunlar oynayabilmesi olduğunu söylerken hayırseverlerden oğlunun ameliyatı için yardım eli uzatmasını istedi. Aileye ulaşmak ve yardım etmek isteyenler için;

Hesap Numarası

TR44 0001 0000 5256 887 981 5001

Telefon: 0531 726 5229