Sinema salonları yeniden kapatıldı!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yeniden faaliyete geçebileceği açıklanan sinema salonlarının, 1 Temmuz tarihine kadar kapalı kalmasına karar verildi.

Sinema salonları yeniden kapatıldı!

İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi”nde sinema salonlarının 1 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçebileceği belirtilmişti.

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.06.2021 tarih ve 24 nolu Kararının 15. Maddesi ile “…sinema salonlarında yüzde 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00-21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilmelerine” karar verilmişti.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, dün Vali Sinan Güner Başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile olağanüstü toplanarak; birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle sinema salonlarıyla ilgili yeni kararlar aldı.

Buna göre; salgınla mücadele tedbirlerinin devamlılığın sağlanması göz önünde bulundurularak, sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verildi.