SELDEN ZARAR GÖREN BALIKÇILARA DESTEK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 11 Ağustos'ta yaşanan Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketinde zarar gören 12 metreden küçük (12 metre hariç) balıkçı gemisi sahiplerine, balıkçı başına, tekne büyüklüğüne göre ilave artışlarla 2 bin lira ile 2 bin 900 lira arası kadar ödeme yapılacağını açıkladı.

SELDEN ZARAR GÖREN BALIKÇILARA DESTEK

 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 11 Ağustos’ta yaşanan Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketinde zarar gören 12 metreden küçük (12 metre hariç) balıkçı gemisi sahiplerine, balıkçı başına, tekne büyüklüğüne göre ilave artışlarla 2 bin lira ile 2 bin 900 lira arası kadar ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Kirişci, yazılı açıklamasında, 11 Ağustos 2021'de yaşanan sel felaketinde Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki, geleneksel kıyı balıkçılığı yapan 12 metre altı küçük ölçekli balıkçı teknesi sahiplerinin felaketten gördükleri zararın bir kısmının karşılanacağını belirtti. Balıkçıların sıkıntılarını bildiklerini, ellerinden gelen tümü desteğin verileceğini vurgulayan Kirişci, birlikte çözüm üreteceklerine inandığını ifade etti.

2 bin lira ile 2 bin 900 lira arası ilave destek ödemesi

Sel sonrası deniz tabanına sürüklenen materyaller av sahalarını bozmasıyla av araçları zarar gördüğünü, bundan dolayı av miktarında da düşüş hasıl olduğuna dikkati çeken Kirişci, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu illerdeki balıkçıların kötü durumdaki ağlarının onarımı ve tekne bakımı masraflarının bir kısmını karşılamak için 3 ilde ki balıkçılara ilave destek ödeyeceğiz. Bu kapsamda 12 metreden küçük (12 metre hariç) balıkçı gemisi sahiplerine, 2022 yılı içinde verilecek 'Geleneksel Kıyı Balıkçılığı' destekleme miktarı, toplamda balıkçı başına, tekne büyüklüklerine göre 1000 TL ile 1450 TL arasında değişirken, bugün yayımlanan kararname çerçevesinde ilave desteklerle toplamda 2 bin lira ile 2 bin 900 lira arasına yükseltildi" dedi.