Sanayi çalışanlarının aşılanma süreci başladı

Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerinde çalışanların sağlığının korunması için İl Sağlık Müdürlüğü ile önemli bir iş birliği gerçekleştirildi.

Sanayi çalışanlarının aşılanma süreci başladı

Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerinde çalışanların sağlığının korunması için İl Sağlık Müdürlüğü ile önemli bir iş birliği gerçekleştirildi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile OSB Müdürlüğü koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek, yerinde aşı uygulaması için girişimlerde bulunuldu. Bu kapsamda üretimin devamlılığı ve çalışanların sağlığının güvenliği için aşı hakkı bulunan sanayi çalışanlarına yönelik Covid-19 aşılama çalışmaları başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Covid-19 aşısının Organize sanayi bölgelerinde üretim tesislerinde çalışanlar için mobil ekipler tarafından aşılama yapılacağı duyurulmuştu. Yapılan açıklamanın ardından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile OSB Müdürlüğü koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşülerek, yerinde aşı uygulaması için girişimlerde bulunuldu.

Organize sanayi bölgesinde bulunan sanayi çalışanlarına yönelik başlatılan yerinde aşı uygulaması kapsamında, çalışanlar hastanede sıra beklemeden, talep edilen tarihte aşılarını olabilecek.

“Üretmeye, büyümeye, çarkları yine eskisi gibi hızla döndürmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu uygulamanın yerinde bir çalışma olduğuna değinen Bartın TSO Başkanı Halil Balık, ‘’Aşılamanın hızlandırılması hem ticaretimize hem de ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Pandemi ilan edildiği günden bu yana tüm dünyada yaşanan ekonomik olumsuzluğun, aşılamanın hızla tamamlanmasının ardından yerini iyileşmeye bırakacağını düşünüyoruz. Ülkemizde ve tüm dünya da Covid-19 virüsüne karşı verilen mücadele de sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere devletin her kademesi canla başla savaştı. Birçok insanımızı bu hastalık nedeniyle kaybettik, kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah artık can kayıplarımız olmaz ve bu ülkenin çalışkan insanları ile el ele vererek üretmeye, büyümeye, çarkları yine eskisi gibi hızla döndürmeye kaldığımız yerden devam ederiz’’dedi.