Sahte e-postalara dikkat!

Dikkatli okuyun, yoksa tüm bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir!

Sahte e-postalara dikkat!

Emniyet Genel Müdürlüğünün e-posta adresinin uzantısı taklit edilerek özellikle firmalara “Polisin Son Davetiyesi” içerikli sahte mailler gönderildiği belirtilerek şu önemli uyarı yapıldı:

“ Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve 81 il Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Son dönemde çeşitli firmaların e-posta adreslerine Emniyet Genel Müdürlüğüne ait eposta adres uzantısının taklit edilmesi suretiyle oluşturulmuş sahte e-posta adresleri üzerinden Sayın Emniyet Genel Müdürümüzün ismini kullanarak “Polisin Son Davetiyesi” içerikli e-postalar gönderildiği tespit edilmiştir.

Firmalarımızın e-posta adreslerine gelen bu tarz maillerin içeriğindeki linklere tıklaması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde şirket sistemlerinin şüpheliler tarafından ele geçirilmesi ve maddi/manevi zarara uğrama riski oluşturmaktadır. Firmalarımızın bu tarz içerikler ile karşılaştığında bunlara itibar etmemesi ve konuyu en yakın kolluk birimine bildirmesi önem arz etmektedir.

Söz konusu maili oluşturan ve yayanlar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”