Şahin, Tunç'u TBMM'de ziyaret etti

Tunç: 'Sessiz devrim yaptık'

Şahin, Tunç'u TBMM'de ziyaret etti

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’u, TBMM’deki makamında ziyaret etti. Tunç, ziyarette yaptığı açıklamada “Sosyal politikalar alanında sessiz devrim yaptık” dedi.

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç’u, TBMM’deki makamında ziyaret etti. Bartın’daki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Tunç, “AK Parti hükümetleri olarak sosyal politikalar alanında sessiz devrim yaptık.  Barınmadan aileye, doğumdan eğitime, sağlıktan engellilere ve muhtaç asker ailelerinden kadınlara kadar birçok alanda sosyal yardım ve hizmetler sunmaktayız” dedi

BARTIN’DA 91 ÇOCUĞA SOSYAL EĞİTİM DESTEĞİ

Sosyal yardımlara ve hizmetlere ayrılan bütçenin 2002 yılında 1,6 milyar TL iken bugün 45 milyar TL olduğunu ifade eden Yılmaz Tunç bütçenin 28 kat arttığı söyledi., Bartın genelinde bin 643 engelli  ailesinin evde bakım ücretinden faydalandığını belirten Tunç,  bu rakamın çok önemli olduğunu ve her ay 1,6 milyon TL’nin Bartın’a aktarıldığına dikkat çekti. Tunç  ayrıca Bartın’daki 91 çocuğa sosyal eğitim desteği olarak yılda 700 bin TL ödendiğini de kaydetti. “AK Parti hükümetinden önce bu aileleri hatırlayan bir hükümet olmamıştı” diyen Tunç; “Bu vatandaşlarımız konu komşusunun yardımına muhtaç, ev köşelerinde adeta ölüme terkedilmişti.  Onlara da AK Parti hükümeti sahip çıktı ve çıkmaya da devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Yılmaz Tunç, AK Parti hükümetleri döneminde TBMM’de engelli ve yaşlılar ile şehit ve gazi yakınlarını ilgilendiren önemli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.