Sağlıkçılar bayramını kutladı

'Şifa veren ele vefa'

Sağlıkçılar bayramını kutladı

Nurdan Eroğlu

Bartın’da sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramını törenle kutladı. Bartın Tabipler Odası, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende sağlıkçılar Atatürk Anıtı’na çelenk koyarken Bartın Tabipler Odası Başkanı Burçin Sanlı, Türkiye’deki sağlık topluluğunun ciddi ivedilikle ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu söyledi.

Bartın’da sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramını törenle kutladı. Bartın Tabipler Odası, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından bu kapsamda dün Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Bartın Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, hekimler, hemşireler, yardımcı sağlık personeli ve protokol üyeleri katıldı. Törende sağlıkçılar Atatürk Anıtı’na çelenk koyarken Bartın Tabipler Odası Başkanı Burçin Sanlı ve Bartın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Hürol Aksu yaptığı konuşmada günün anlam ve önemi belirtti.

SANLI: “HER TÜRLÜ ŞİDDETE ‘HAYIR’ DİYORUZ

Türkiye’deki sağlık topluluğunun ciddi ivedilikle ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu ifade eden Bartın Tabipler Odası Başkanı Burçin Sanlı,  “Bu gün esasen; Tıp Fakültesi öğrencilerinin organizasyonuyla sağlık çalışanlarının 1919'da işgale karşı direnişinin temsili olarak kutlanmaktadır. Türkiye’deki sağlık topluluğunun ciddi ivedilikle ve akılcı yaklaşımlarla çözülmeyi bekleyen sorunları vardır. Biz hekimler mesleğimiz yanında taşımakla yükümlü olduğumuz aydın kimliğimiz ile de tüm sorunların toplumsal uzlaşı ile aşılmasında görevliyiz. Bu bağlamca şifa veren ele vefa anlayışında beşti fakültedeki öğrencisinden profesörüne kadar tüm hekimler olmak üzere temizlik görevlisinden hemşiresine ambulans şoföründen güvenlik görevlisine tüm sağlık sektörü çalışanlarına yönelik maddi manevi her türlü şiddet ve baskıya hayır diyoruz. 14 Mart Tıp Bayramınızı bir kez daha kutluyor, tüm ülkemin hekimleri olarak gelecekte daha mutlu ve umut dolu Tıp Bayramları geçirmeme diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

AKSU: “ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORLAR”

Bartın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hürol Aksu ise konuşmasında “Bu gün sağlık çalışanları için önemli bir gün ve haftadır. Her yıl bugünü tekrar etmemizin dışında, devamlı süre gelen bir hizmet ertelenemeyen bir hizmettir. Önemli ve insanların hayatını en iyi şekilde devam ettirdiği bir alan. O yüzden bu alanda da sağlık çalışanları zor şartlar altında çalışıyorlar. Kendilerinden ve ailelerinden fedakarlık gösterip bu hizmeti yürütmeye çalışıyorlar. Bu hizmeti daha iyi yere getirmek için daha fazla çalışmak gerekiyor. Tüm bu konuda çalışan değerli yöneticilere çalışmalarında başarılar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarının gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

SAĞLIKÇILARDAN BAYRAM KOKTEYLİ

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde de kokteyl düzenlendi. Eğitim salonunda yapılan kokteyle Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Adnan Arslan, Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümer, Bartın Sağlık İl Müdürlüğü personeli, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli ile Genel Sekreterliğe bağlı hastanelerdeki sağlık personeli ve hekimler katıldı. kutlama pastasını ise Vali Yardımcısı Kalender ve Rektör Ramazan Kaplan sağlık personeliyle birlikte kesti.