Sağlık-Sen: 'Can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz'

Konya'da Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başındayken öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Bartın Şubesi Başkanı Naci Durmuş, 'Kaç canımız yitecek? Can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz' dedi. Başkan Durmuş, Merhum Doktor Karakaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına da baş sağlığı diledi.

Sağlık-Sen: 'Can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz'

Sağlık-Sen Bartın Şubesi Başkanı Naci Durmuş, Konya’da  Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başındayken öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Doktor Karakaya’nın canice katledildiğini kaydeden Başkan Durmuş, “Sürekli uyarılarımıza, tedbir çağrılarımıza rağmen maalesef  Konya'da bir defa daha korktuğumuz başımıza geldi. Hepinizin bildiği gibi bir doktor arkadaşımız, canice katledildi. Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, görevi başında, yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Katliam aleti ise bir silah... Tablonun vahametini düşünebiliyor musunuz?” dedi.

“Can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz”

Sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan etiklerini belirten Naci Durmuş şöyle devam etti:

“Bir doktor, şifa dağıtılan bir merkezde, yani hastanede, hasta yakınının kurşunlarına hedef oluyor ve can veriyor. Hastalara şifa dağıtmak, can kurtarmak için alın teri döküyor. Ve karşılığını canıyla ödeyerek şehit oluyor... Biz sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz... Ve can güvenliğimiz sağlansın istiyoruz. Açıkça buradan bir defa daha deklare ediyoruz; Sağlık emekçilerinin can güvenliği artık sağlansın. Aksi halde sağlık kuruluşlarında hizmet sunmak mümkün olmayacaktır.

“Her daim korku halinde yaşıyoruz”

Hekiminden hemşiresine, teknisyeninden memuruna sağlık çalışanlarının onlarca sorunu bulunuyor. Ancak hiçbiri can güvenliği kadar sağlık kuruluşlarında kol gezen şiddet kadar can yakıcı değil... Can güvenliği sağlanmadığı için, yeterli tedbir alınmadığı için, Ekrem Hocamızın örneğinde olduğu gibi canımız yanıyor, isyan ediyoruz... Bazen yaralanıyoruz, bazen hakaret, küfür ve tehditlere maruz kalıyoruz... Bazen sinip içe kapanıyoruz, meslekten soğuyoruz. Ve hatta çekip gidiyoruz... Tüm bunların yanı sıra ise her daim korku halinde yaşıyoruz...

“Kaç canımız yitecek?”

Buradan soruyoruz: Böyle bir ortamda kutsal sağlık mesleğini nasıl aşk ve şevkle icra edelim? Buradan soruyoruz: Daha ne zamana kadar sağlık kuruluşlarına elini kolunu sallayarak suç aletleriyle girmek serbest olacak? Öldürücü, yaralayıcı silah ve aletlerin içeri sokulmasına, ne zamana kadar göz yumulacak? Kaç canımız yitecek? Daha nice canlarımız acıyacak soruyoruz? Açıkçası 1 Milyon 200 bin sağlık emekçisi bu konuda laf değil icraat bekliyor artık. Başka Ekrem Hocalar ölmesin istiyoruz... Başka canlar yanmasın istiyoruz... İşimizi korkmadan, emniyet içinde yapmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda bize destek olmaya davet ediyoruz... Ve herkese de sağlık çalışanlarının bu ülkenin hayat sigortası olduğunu buradan bir daha hatırlatıyoruz... Sözlerimizi burada sonlandırırken, şehit doktorumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.”