Saadet 'Mücahit Mekeç'le devam' dedi

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı, 7. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan'ın da katıldığı kongrede mevcut başkan Mücahit Mekeç güven tazeleyerek yeniden Saadet Partisi Bartın İl Başkanı seçildi.

Saadet 'Mücahit Mekeç'le devam' dedi

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kongre, geçtiğimiz pazar günü Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı binasında yapıldı. Yoğun katılım altında yapılan kongrede, mevcut başkan Mücahit Mekeç tekrar başkan seçildi.  Ülke gündemin yanı sıra parti projeleri ve çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, yeni parti üyeleri de rozet taktı.

Arıkan’dan gündem değerlendirmesi

Yeni yönetime başarılar dileyen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Partinin projeleri ve çalışmaları ile ilgili bilgilerde veren Arıkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Hatay İl kongresine katıldım. Orada neler konuşacağıma dair not hazırlarken bir tane not aldım. Buraya gelirken de not hazırladım. 2 hafta önce Hatay için hazırladığım notların daha da kötüleştiğini bugün dünyanın daha da kötüleştiğini, daha da derinleştiğini gördüm. Her geçen gün kötüye gidiyoruz. Her geçen gün sıkıntılarımız çözüm noktasından hızlı bir şekilde uzaklaşmakta. Biraz önce İl Başkanımız ve Divan Başkanımız ifade etti. Yarım asra aşkındır sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz. Merhum Erbakan hocamız bir hareket başlattı. Onun öncülüğünde ilerledik. Bugün de Sayın Genel Başkanımız Kerem Karamanoğlu’nun liderliğinde bu ülkenin sorularını çözebilmek için Türkiye’nin 81 İlinde 973 İlçesinde çalışmak zorundayız. Seçimlere 11 ay kaldı. Eğer biz yeterli teşkilat çalışmalarımızı yapmayacaksak, teşkilattaki eksikleri tamamlamadan seçimlere girecek olursak biraz önce bahsettiğimiz 15 gün önceki konuşmamızdan bugün ki konuşmamızdan daha acı konuları daha acı şekilde değerlendirme durumunda kalacağımızı ifade edelim.

“İstişareye önem vermeden bu ülkeyi yönetmeye kalkıyor”

Bugüne kadar Bartın ilimizde teşkilatta görev alan il yönetiminde görev alan ve yeni yönetimde görev almayacak arkadaşlarımızı ben çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Yeni yönetimde yer alacak arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Hepimiz bu kutlu davada bir hamal olduğumuz için Allaha şükretmemiz gerektiğini bir kere daha ifade etmiş olalım. Peki biz neden bu duruma geldik? En önemli sebep Ülkeyi idare etmeye çalışan zihniyet tek adam mantığından bakarak, ben ne dersem o olacak mantığından bakarak, istişareye önem vermeden bu ülkeyi yönetmeye kalktığı için problemlerle karşı karşıya olduğumuzu ifade etmiş olalım. Her geçen gün kan kaybettiğimizi, her geçen gün bir önceki günü arattığını ifade etmiş olalım. İbni Haldun bir çoğunuz tanır. Bundan 600 yıl önce yaşamış bir İslam düşünürü. Mukaddime adlı eserinde, bir Ülkeyi çöküşe götüren sebepleri söylerken şunları sıralamış; ‘Eğer bir Ülkede üretim azalıyor tüketim artıyor ise, bir Ülkede vergiler sürekli artıyor ise, bir Ülkede devlet kademeleri riyakat önem arz etmiyorsa, adaletsizlik varsa, umutlar azalmışsa, kibir almış başını gitmişse, dayanışma ortadan kalkmışsa o Ülke çökecektir’ demiş. Bu maddelere şöyle bir baktığımda maalesef Ülkemizde fazlasıyla görüyoruz.

Geçmişte AK Partiyi şiddetli bir şekilde savunanlar bugün sessizlik psikolojisine girdiler”

Memleket bu hale 1 yılda, 3 yılda, 5 yılda, 10 yılda gelmedi. Hatta 20 yıl boyunca tek başına Ak Parti döneminde gelmiş dersek Ak Partiye haksızlık etmiş oluruz. Çağın getirdiği birçok sıkıntı var. Coğrafyamızın getirmiş olduğu birçok sıkıntı var ve onun yanında bir de ülke yönetimine has sıkıntılarımız var ama her alanda yozlaşmış olmamızın her alanda hızlı bir şekilde intiba kaybetmiş olmamız bizi son 20 yıl içerisinde hızlı bir şekilde arttığı inkâr edilemez.  Geçmişte AK Partiyi şiddetli bir şekilde savunanlar bugün sessizlik psikolojisine girdiler. Çok yakın zamanda da eleştiri moduna girecekler.

Bu dağılan evin içini toparlayacağız”

İslam medeniyeti inşallah çöken Batı medeniyetine karşı galip olacaktır. Peki İslam medeniyetine kim galip gelecek? Ülkelere bakıyoruz. İran’ın böyle bir şey yapma imkânı yok, mısırın yok vs. bunu yapacak tek Ülke Türkiye bunu biz başaracağız. Peki Türkiye bunu nasıl başaracak? İlk önce yapmamız gereken dağılan evimizin içini toparlamamız gerekiyor. Peki kim bu dağınıklığı toparlayacak? Nasıl ki evin içi dağılıp döküldüğünde evin büyüğü gelip toparlıyorsa bizde bu Ülkenin büyüğü Saadet Partisi olarak bu dağılan evin içini toparlayacağız. İnşallah döküleni saçılanı hep beraber biz toparlayacağız. Önce yaşanabilir bir Bartın, arkasından yaşanabilir bir Türkiye kuracağız, yeni bir dünyayı hep beraber kuracağız inşallah. 85 milyon vatan evladı muhatabımız olacak bu mücadelemize herkesi davet etmek zorundayız. Biraz önce AK Partili arkadaşlar için bir ifade kullandım dedim ki, 20 yıl boyunca geldikleri bütün yolları kazıdılar, geçtikleri bütün köprüleri yıktılar dedim. Davetimizin içinde onlarda var. Onlarda bizim bu mücadelemizde yanımızda olmak durumunda.

“Yaptıkları ittifakı bozmaları gerek!”

Hep bize diyorlar Ak Partiyle neden bir arada değilsiniz diye, bizim Ak Partiyle bir arada olmamız için 20 yıl boyunca kurdukları birliktelikleri bozmaları gerekiyor. Genel Başkanımız birkaç ay önce uzun bir görüşme yaptı Cumhurbaşkanı ile ve görüşmenin neticesinde bir sonuç alamadı. Ne söyledi ise farklı şeyler söyledi. Ülkede sorun olmadığını iddia etti. Genel Başkanımız dedi ki, Cumhurbaşkanım danışmanlarınızı gözden geçirin. Cumhurbaşkanı dedi ki benim danışmanlarımın hepsi dört dörtlük. Demek ki yaptıkları ittifakları bozma gibi bir düşünceleri yok.

“Algı operasyonu yapıyorlar”

Ak Partinin yaptığı en iyi olay ne diye soracak olursanız bence algı operasyonudur. Müthiş bir algı siyaseti yapıyorlar. Dün Cumhurbaşkanı çıktı Van Üniversitesini biz açtık dedi. Van Üniversitesi 1980’lerde açılmış. Cumhurbaşkanı koskoca Van Üniversitesini biz açtık şeklinde algı operasyonuna devam ediyor.

Dışarıya baktığımızda her şey kötü fakat akşam A haberi açıp izlediğimizde her şey güllük gülistanlık. A habere sormak lazım neden Pazara gittiğimizde torbalarımız boş dönüyoruz, neden markete gittiğimizde kasada sepette ki bazı ürünleri indirmek zorunda kalıyoruz, neden bankalardan kredi almak zorunda kalıyoruz. Bundan 20 sene önce bu arkadaşlar iktidara geldiklerinde emekli ikramiyesiyle ev alınabiliyordu. Bugün bir emekli ikramiyesiyle bir ev almayı bırakın evin mobilyasını dahi alamaz duruma getirdiler.

Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi ifade ettik. Tabi bu süreci yaşatanlar yeni arayışlar içerisine girecekler, yeni operasyonlar yapacaklar.

“Tek biz bahsediyoruz”

2023 seçimleri bitecek 2024 mahalli seçimlerinde Ak Partinin bugün ihale bürosu gibi çalışan İl binaları, İlçe binaları ne Başkanı bulabilecek ne İlçe Başkanı bulabilecek ne de aday olabilecek. Bu çokta uzak bir zaman değil. Biz çalışırsak olacak. Bizim çalışmamız lazım. Az konuşup çok çalışmamız lazım. Bartın küçük bir il diyoruz 74. Sırada diyoruz ama 202 bin sayısını küçümsemeyelim. Bugün burada 150 kişilik kadro Allah’ın izniyle 2 ay içerisinde Bartın’ı hallaç pamuğu gibi dağıtır. Bütün insanlara ulaşır. Gelirler gelmezler o bizim meselemiz değil bizim meselemiz o insanlara ulaşıp mesajımızı ulaştırabilmek. Bugün insanlar faizsiz ekonomik modelini uygulanabilir olduğunu eğer biz ulaşmazsak haberleri olmaz. Niye? Bizden başka kimse ekonomiden bahsetmiyor, bizden başka kimse İslam medeniyetinden bahsetmiyor bir tek biz bahsediyoruz.

Yapacağımız işlerden biri ayarını bozdukları kantarı tekrar doğru hale getirmemiz lazım ve geçmişten dolayı hesaplaşma olmaması için veya hesaplaşmanın doğru bir şekilde olması için ayarını bozdukları kantarı düzeltmemiz lazım yoksa aksi takdirde bu andan çok daha kötü durumu hep beraber yaşamış olacağız.”

İşte Mücahit Mekeç’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ömer Keleş, Muhammed Emin Titiz, Necati Sandıkçı, Mehmet Talha Gizli, Selami Ünsal, Niyazi Aydın, Yaşar Sinoplu, Yadigar Keleş, Kemal Dönmez, Ayhan Kabuk, Hüseyin Karataş, İsmail Kaya, Sedat Yolcu, Hüsnü Can Özmen,

İl Disiplin kurulu Asil Üyeler: Ali İhsan Mekeç, Kazım Özdemir, Şaban Çelen, Maksut Çelebi, Halil Arıcı,

Büyük Kongre Asil Delege: Talat Gizli, Mücahit Abdullah Mekeç, Ömer Keleş, Bayram Taşcı.