Ruslar yine Amasra'yı gezdi

Rusya'dan demir alan 843 yolcu ve 427 mürettebatı bulunan Astoria Grande adlı Amasra Limanına yeniden demirledi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, üçüncü kez limana demirleyen gemi için 'Aralık ayına kadar her hafta Amasra yolcu limanına Rus turistleri getirecek olan Astoria Grande'nin 2023 yılı için de Amasra'ya 23 seferi planlandı ve kesinleşti' dedi.

Ruslar yine Amasra'yı gezdi

İlk kez 3 Ağustos 2022 tarihinde bir kruvaziyer gemisini ağırlayan Amasra'da üçüncü kez kruvaziyer heyecanı yaşandı. Rusya'dan demir alan ve ilk durağı İstanbul'un ardından 843 yolcu ve 427 mürettebatı ile sabah saatlerinde Amasra limanına ulaşan Astoria Grande adlı kruvaziyerdeki turistler, Amasra'daki tarihi yapıları rehberler eşliğinde gezdi. Amasra Kalesi, Cenavo Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapıyı yakından görme imkanı bulan Rus turistler rehberlerden ilçenin tarihi hakkında bilgiler aldılar. Ahşap el oyma sanatı ve Bartın'a özgü tel kırma sanatı gibi çeşitli tekniklerle oluşturulan birçok farklı hediyelik ürünün satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısını da gezen turistler burada alışveriş yaptılar.

Aralığa kadar her hafta Amasra’ya gelecek

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, üçüncü kez limana demirleyen geminin Aralık ayına kadar her hafta Amasra yolcu limanına Rus turistleri getireceğini söyledi. Astoria Grande’nin 2023 yılı için de Amasra’ya 23 seferi planlandığını kaydeden Grup Başkanvekili Tunç, Astoria Grande adlı Kruvaziyer gemi 843 yolcu ve 427 mürettebatıyla üçüncü kez Amasra’da.  Aralık ayına kadar her hafta Amasra yolcu limanına Rus turistleri getirecek olan Astoria Grande’nin 2023 yılı için de Amasra’ya 23 seferi planlandı ve kesinleşti.  Amasra Yolcu Limanı ve iskelesinin kalitesi ve draft derinliği nedeniyle gemilerin yanaşma güvenliği açısından özellikle kış dönemi için de tercih edilmesini ve Amasra’da Ölü sezon olan dönemde de turizmin canlanmasını sağladı. Hayırlı olsun.  Amasra Yolcu Limanımızı inşa ederken “Betona yatırım yapıyorsunuz” diye karalayanlara itibar edilmemesi gerektiği de ortaya çıktı. Ülkemiz, milletimiz ve memleketimiz için durmak yok, yola devam” açıklamasını yaptı.