Platform, Vali Arslan'a Arzu Ar soruşturmasını sordu

Bartın'da boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Arzu Ar cinayetiyle ilgili yeni bir açıklama yapan Bartın Kadın Platformu, Bartın Valiliğine bu konuda neden soruşturma açılmadığını sordu. Platform, 'Önceliğinin Kadın olduğunu açıklayan Sayın Bartın Valisi Nurtaç Hanımın Arzu'nun öldürülmesinde ihmali, sorumluluğu olanların tespit edecek bir soruşturma başlatmasını ve Bartın'da artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için kapsamlı bir program uygulamasını bekliyoruz' dedi.

Platform, Vali Arslan'a Arzu Ar soruşturmasını sordu

Bartın Kadın Platformu, Bartın’da boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Arzu Ar cinayetiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada ilk olarak Platform ve Arzu Ar hakkında  sosyal medyadaki söylemleri gündeme getiren Kadın Platformu, “Arzu’yu kaybedeli on gün oldu, acımız büyük. Bartın Kadın Platformu olarak Arzu’nun cinayetindeki tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Sorularımızı sormaya, taleplerimizi dile getirmeye aile ve çocuklarla dayanışmamıza devam ediyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki; Arzu’nun öldürülmesi ardından sosyal medyada Arzu ve Bartın Kadın Platformu bileşenleri hakkında çirkin söylemlerde bulunan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Arzu hakkında yalan yanlış ve yakışıksız söylemler üreten şahısları takip ediyoruz. Arzu için, Arzu’nun çocukları için bu şahısların susturulması ve uygunsuz görsellerin kaldırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Ailesiyle dayanışma içindeyiz”

Arzu Ar’ın ailesiyle dayanışma içerisinde olduklarına kaydeden  Bartın Kadın Platformu, şöyle devam etti:

“Unutmayalım ki Arzu Bartın’da yaşayan herhangi biri olabilirdi, her birimiz olabilirdik. Birimizin annesi, ötekinin kız kardeşi bir diğerimizin komşusu akrabası olabilirdi. Bu nedenle herkesi Arzu ve ailesi hakkındaki söylemlerde sağduyuya davet ediyoruz, özen gösterilmesini istiyoruz. Bartın Kadın Platformu olarak Arzu’nun öldürülmesinden sonra ailesiyle dayanışma içindeyiz. Ailenin ve Arzu’nun çocuklarının iyi hali ve geleceği için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz. Arzu’nun kız kardeşi Ayla’yı ziyaret ederek hukuki, sosyal her türlü yardıma hazır olduğumuzu, kadın dayanışmasını sürdüreceğimizi belirttik. Son durumda Arzu’nun iki çocuğunun sosyal hizmetler tarafından devlet himayesine alındığını öğrendik. Arzu’nun iki çocuğunun ailesiyle görüşmesi, ruhsal fiziksel sağlıklarının korunması ve hukuksal haklarının savunulması için tüm gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz.

“Bartın Valisi bu konuda neden soruşturma açmamıştır?”

 Önceki açıklamamızda Bartın Valiliğinin soruşturma açtığı duyumunu aldığımızı açıklamıştık. Ancak Bartın Valiliği medya kurumlarını arayarak böyle bir soruşturma açılmadığını belirtmiş. Merak içindeyiz acaba Sayın Bartın Valisi bu konuda neden soruşturma açmamıştır? Sorumluların tespiti için kapsamlı bir soruşturma açmayı planlamakta mıdır? Önceliğinin Kadın olduğunu açıklayan Sayın Bartın Valisi Nurtaç Hanımın Arzu’nun öldürülmesinde ihmali, sorumluluğu olanların tespit edecek bir soruşturma başlatmasını ve Bartın’da artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için kapsamlı bir program uygulamasını bekliyoruz.

“Öfkeliyiz”

Daha önce karısını ve çocuklarını darp eden bir suçlunun cezaevinden çıktıktan üç gün sonra elini kolunu sallayarak Arzu’yu öldürmesine, Emniyet teşkilatının, savcılığın ve ilgili tüm devlet kurumlarının gösterdiği zafiyete öfkeliyiz. Arzu’nun çeşitli kereler darp raporlarıyla, tehdit ve şiddet şikâyetiyle yaptığı başvurularına rağmen suç makinesi Metin Ar’ın cezaevinden çıktıktan sonra gözlemlenmemesine ve koruyucu önlemler alınmamasına, Arzu’nun bu ihmaller zinciri nedeniyle öldürülmüş olmasına öfkeliyiz. Arzu, öldürülmeden 1 gün önce Bartın Cumhuriyet savcılığına başvurmuş ve Metin Ar’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek hayatının tehlikede olduğunu beyan etmiştir. Arzu’nun hayatını kurtaracak acil önlemlerin alınmamasına ve herhangi bir koruma sağlanmamasına öfkeliyiz.

“Kadın cinayetlerini lanetliyoruz”

Arzu'yu canice katleden Metin Ar'ın, Bartın Devlet Hastanesindeki tedavisi sonrasında Bartın Cezaevine konulduğu duyumunu aldık. Bartın Kadın Platformu olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyoruz. Önlenmesi mümkünken Arzu’nun vahşice katledilmesinden dolayı son derece üzgünüz. Artan cinayetlere karşı İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulmasını, 6284 sayılı Yasa’nın etkili şekilde işletilmesini istiyoruz. Biz kadınlar ölmek değil yaşamak istiyoruz. Arzu’yu ve geçen sene yine bir kadın cinayetine kaybettiğimiz Azize Gülmez’i unutmadık, unutmayacağız.”