Pakistanlı işadamı Bartın'a 'tamam' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan 363 Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımı kapsamında 80 milyon TL'lik yatırımı Bartın'a kazandırdıklarını ifade eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, A'dan Z'ye Bartın'daki yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin en uzun 6. Tünelinin inşa edildiği Kurucaşile sahil yolunun yakında açılacağını belirten Tunç, yolun bittiğinde Kurucaşile'nin Bartın'a 20, Arıt yolu bittiğinde ise Arıt'ın Bartın'a 10 dakikada mesafede olacağını söyledi. 400 yataklı devlet hastanesinin 2 yılda tamamlanacağını da açıklayan Tunç, Bartın'da mobilya fabrikası kurmak için yer bakan Pakistanlı işadamının da başvurularının alındığı ve bu yatırımın Bartın'a kazandırılmasıyla 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

Pakistanlı işadamı Bartın'a 'tamam' dedi

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 363 Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ulus Çayı Çerçi Deresi Açılışı Töreninde Bartın’daki yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bu açılışla birlikte 80 milyon TL’lik DSİ yatırımını Bartın’a kazandırdıklarını ifade eden Tunç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı telekonferans bağlantısıyla Türkiye genelinde 363 Devlet Su İşleri yatırımının açılışı gerçekleştirildi. Toplam 5 Milyar TL’lik yatırımın açılışı yapıldı. 3 ile canlı bağlantı yapıldı ve bu illerden bir tanesi de Bartın Ulus Çayının açılışlıydı. Bartın’da bu kapsamda yapılan açılışların içerisinde sadece Ulus Çayı yok. Bartın Irmağı ve TOKİ Köprüsünün açılışı da bu açılışların içerisinde. Yaklaşık 21 milyon TL’lik maliyeti olan bir köprümüzün resmi açılışı gerçekleşmiş oldu. Aynı zamanda taşkın koruma tesisleri anlamında da Bartın il merkezimizde Subalığı Deresi, Kayacık Deresinin de açılışı yapıldı. Bunun dışında Bartın merkezde yine Hasanlar Deresi, Balamba’dan geçen derelerin ıslahının açılışı yapıldı. Bartın’ımızı yaka seli olmaktan kurtardık” dedi.

“80 milyon TL’lik yatırımı Bartın’a kazandırdık”

Türkiye’nin en uzun 6. Tünelinin inşa edildiği Kurucaşile sahil yolunun yakında açılacağını belirten  Yılmaz Tunç, A’dan Z’ye Bartın’daki yatırımlarla şöyle anlattı:

“Barajlarla da Bartın Irmağımızın taşmasını önledik. Yine Karasu Köyümüzde 7 milyon TL maliyetli büyük bir dere ıslahı yapmıştık. Bu da önemli bir yatırımdı. Ulus Çayı 20 milyon TL’lik bir yatırım. Tabi Abdipaşa’da dereler var. 6 derenin ıslahı gerçekleşti. Toplamda ise Devlet Su İşlerinde yapılan ve Bartın’a kazandırılan  80 milyon TL’lik bir yatırımın toplu açılışını yapmış olduk. Burada birçok ili ilgilendiren 363 tesis var ve Sayın Cumhurbaşkanımızın her ile ayrı ayrı bağlanması mümkün değil. Ama Ulus Çayının ıslahıyla birlikte ilçe merkezimiz güzelleşti. Yaya köprüleriyle beraber güzel bir manzara oldu. Bu görüntüyü beğendiler ve 3 bağlantı yapılacak yer olarak da Ulus’u belirlediler. Ben bu anlamda hem Cumhurbaşkanlığı hem de DSİ yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Bartın ve Ulus’un tanıtımı anlamında da önemli oldu.

“Çerçi Deresinin devamını yapacağız”

Bartın’da yatırımlar hız kesmeden devam edecek inşallah. Sadece DSİ alanında değil, birçok alanda yatırım gerçekleştiriyoruz. Bartın’a 3 tane baraj kazandırdık. Bu barajlarımız sel tehlikesi altında olan Bartın şehir merkezimizi sel korkusundan kurtardı. Bunun yanı sıra DSİ tarafından 45 köyümüzde dere ıslahları gerçekleştirdik. Bunların çoğunun açılışını da yapamadık. Derbent Köyümüzde her sene seralar sel giderdi, oranın açılışını gerçekleştirememiştik. Şimdi Ulus’ta Çerçi Deresinin devamını yapacağız. İkinci kısım inşaatı var daha. Burası da tamamlandığında ilçe merkezimiz çok daha güzel bir görüntüye kavuşmuş olacak.

“Türkiye’nin en uzun 6. Tüneli Bartın’da inşa ediliyor”

Ulaştırmayla ilgili de yakında açılışımız olacak. Yine Cumhurbaşkanımızla canlı bağlantı gerçekleştireceğiz. Ulaştırma Bakanımız büyük ihtimal gelecek. Ya da merkezde Cumhurbaşkanımızın yanında durabilir. Kurucaşile yolunda Karaman’a kadar olan bölümün tamamlanması durumunda hemen açılışını gerçekleştireceğiz. Karaman Köyüne kadar Çakraz Tüneli bitmişti biliyorsunuz. Ardından Cumayanı Tüneli ve viyadüğü, onun ardından Dizlermezeci’den Meydan Köyüne bağlayan tünel ve toplam 2 tane açılışa hazır tünelimiz var. Ondan sonra da Karaman Köyünden Tekkeönü Köyüne kadar ulaşacak tünelin uzunluğu da 4 bin 600 metre. Yani çift tüp tünel bakımından Türkiye’nin en uzun 6. Tüneli şuanda inşa ediliyor. Ondan sonra Tekkeönü’nden Kurucaşile merkeze kadar bir tünel daha kalıyor.

Kurucaşile Bartın’a 20, Arıt 10 dakika mesafede olacak

2023’e kadar inşallah o yol Kurucaşile’ye kadar ulaşmış olacak. O zaman Kurucaşile İlçemiz Bartın’ımıza 20 dakikalık bir mesafede olmuş olacak. Arıt yolumuzda şuanda Kayadibi’nden merkeze doğru çalışma devam ediyor. Bu da bittiğinde Arıt, merkeze 10 dakika mesafede olacak. Bunlar çok büyük yatırımlar. Bir Arıt diyip geçmeyin, 300 milyon TL maliyeti olan bir yatırım.

“400 yataklı hastane 2 yıl da tamamlanacak”

Bartın’da sağlık yatırımları bütün beldelerimizde, ilçelerimizde ve büyük köylerimizde yaptık. Şimdide 400 yataklı hastanemizin inşaatı devam ediyor. Bartın’da ilk ve tek deprem izalatörü olan bir bina ve bölgenin eğitim araştırma hastanesi seviyesinde 26 ameliyatın aynı anda yapılabildiği büyük bir şehir hastanesini Bartın’a kazandırıyoruz. 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Şuana kadar zeminle ilgili güçlendirme çalışması vardı. Bunları tamamladı. Şimdi hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor.

“20 bin öğrencinin eğitim göreceği bir kampüs inşa ettik”

Okullarımızı yenilemeye devam ediyoruz. Çocuklarımız daha güzel ve kaliteli okullarda okusun diye 41 okulumuzu Bartın’a kazandırdık. Üniversitemizin yatırımları diğer taraftan devam ediyor. Yurt inşaatları devam ediyor. Merkez kampüsündeki 1000 kişilik kız öğrenci yurdu da tamamlanmak üzere. Teslim aşamasına kadar geldi. Fakülte binaları da hemen hemen tamamlandı. Yaklaşık 20 bin öğrencinin eğitim göreceği bir kampüsü inşa ettik. Şunu da belirtmek isterim Kozcağız’la şehir merkezine kadar olan yol çalışmaları da devam ediyor. Daha Kozcağız’la Hasankadı arasındaki yol çalışmalarına başlanacak ve fizibilite çalışmaları bitmek üzere.

“100 dönümden fazla bir alana Millet Bahçesi yapıyoruz”

Bartın Irmağının ıslahıyla ilgili çalışmaları 2 hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Bartın’a  gelmişti ve açıklamalarda bulunmuştu. Bartın’ın tam orta yerine 100 dönümden fazla bir alana Millet Bahçesi yapıyoruz. Bu Millet Bahçemizin altında da Kozcağız Irmağı geçiyor. Kozcağız Irmağının ıslahıyla birlikte Millet Bahçesini Bartın’a kazandıracağız. Işıl ışıl bir Bartın olacak. 24 saat insanların aileleriyle birlikte gezebilecekleri bir alana Bartın kavuşmuş olacak.

Bartın Çevre Yolunun maliyeti yaklaşık 600 milyon TL

Bizim asıl Bartın için çok üzerinde durduğumuz projemiz Bartın Çevre Yolu. Bartın çevre yolu sahilden gelen yolla Arıt’tan gelen bir kavşak olacak. Oradaki kavşaktan her tarafa yönlendirme yapılacak. Ve oradan da Muratbey’in altından Organize Sanayi Bölgesine ve Terkehatipler Köyü’nden Kozcağız yoluna bağlanacak. Böylece Bartın şehir merkezi şehirler arası transit geçişlerden kurtulmuş olacak. Bu da yaklaşık 600 milyon liralık bir yatırım olacak ve şuanda projesi bitti.

OSB genişleme alanında tahsisler gerçekleştirildi

Bunun yanı sıra Bartın’da sanayi yatırımları en önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi. Organize Sanayi Bölgemizde genişleme alanındaki kamulaştırmalar bitti. Orada tahsisleri de gerçekleştirdik. 3-4 parsel kaldı. Sanayicilerimize oraları da tahsis edip, yeni fabrikaların yapımına da başlanacak. İstihdamı, üretimi destekleyeceğiz faaliyetler çok önemli bizim için. Diğer taraftan tarım sektörünü de destekliyoruz ve Bartın’ın turizm değerlerini açığa çıkarıyoruz.

“Güzelcehisar Projesini karalayanları oraya davet ediyoruz”

Bartın’da Güzelcehisar lav sütunlarını biz tüm Türkiye’ye ve dünyaya açmış olduk. Bu projeyi yaparken biz çok kavgalar da verdik. Karalayanlar oldu. Biz şimdi o karalayanları oraya davet edelim ve birlikte resim çektirelim. Onlar da “Biz yanlış yapmışız” desinler biz de onları orada affedelim. “Dalga gelse de iskeleleri koparsa” diyenler de vardı. Önemli olan memleketimizin kazanması.

Tarlaağzı Balıkçı Barınağı yatırım programında

Bunun yanı sıra Amasra Yolcu Limanında çalışmalar devam ediyor. 40 milyon TL’lik bir yatırım. Tarlaağzı Balıkçı Barınağı da hasar görmüştü. 22 milyon TL’lik bu yatırımı da bu sene yatırım programına koyduk. Oranın da onarımını gerçekleştireceğiz. Sahil bölgelerimiz de İl Özel İdaremizin projeleri var. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan da destek aldı. Sahillerde turizme açacağız yerler var. Küre Dağları Milli Parkıyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Küre Dağları Milli Parkının büyük bir kısmı Bartın sınırlarında. Ziyaretçi merkezleri, seyir terasları yaptık. Mağaraların turizme kazandırılması anlamında da çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

“Bartın’a en çok istihdam kazandıracak fabrika olacak”

Yatırımcımızın müracaatını aldık. OSB’nin genişleme alanında parseller vardı. Burası bize yeterli gelmez dedi. Başka bir alanı gösterdik. Yaklaşık 200 dönümü aşkın bir alan vardı. Çayır Köyü mevkiinde orasını beğendi. Bu işadamı Pakistanlı Dubai’de dünya çapında bir mobilya üreticisi. Kayseri’ye bir fabrika kurmuşlar ama 15 bin metrekare bir kapalı alanı var. Onlara 100 bin metrekare kapalı alan lazımmış. Bunun arayışına girdiklerinde arkadaşımız bizi aradı. Bizde kendilerine gösterdik, beğendiler. 2 bin kişiyle başlayacaklar. Hem orman köylümüzde bundan yararlanmış olacak. Kereste imalatı da yan sektörleriyle birlikte artmış olur. Başvurusu alındı. Tabi gerekli bürokratik işlemler gerçekleşecek ardından inşallah Bartın’a kazandırdığımızda Bartın’da en çok istihdam kazandıracak fabrika olacak o.

“İlk etapta Kozcağız’a doğalgazı vereceğiz”

Bartın’ımızı doğalgaza kavuşturduk. Türkiye genelinde doğalgaza kavuşmayan il kalmadı. Tabi il merkezinde imar planıyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde bitip diğer mahallerinin de doğalgaza kavuşması lazım. O çalışmaları da bir taraftan takip ediyoruz. Kozcağız hatta daha yakın. İlk etapta oraya vereceğiz. Bunla ilgili girişimlerimiz oldu. İlçelerimize tabi doğalgaz vereceğiz ama şuanda EPDK’nın 20 binin üstünde olan ilçelere veriliyor. Türkiye’nin istikrar ve güveni devam ederse doğalgaza kavuşturmak için çalışacağız. Yeter ki bu istikrar ve güven ortamı devam etsin. Bunu bozmak isteyenlere fırsat vermemek lazım.

“Esnaf yüzü görmemiş muhalefet partisi liderleri salgında esnafa gidiyor”

Bugüne kadar milletimiz fırsat vermedi. Seçimde vermedi ama seçim dışında ne müdahalelerle karşılaştık. Hayatında esnaf yüzü görmemiş muhalefet partisinin liderlerinin aklına şimdi esnaf geldi. Sokağa çıkma yasağı varken esnafa gidiyor ve işler nasıl diye soruyor. Bunu pandemiden önce yapacaktın. Pandemide aşılama çalışmaları hazirana kadar bittiğinde ve salgın tehlikesi ortadan da kalktığında ekonomide büyümeye hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Zaten şuanda Türkiye salgına  rağmen ekonomide büyümede ekside değil.”