ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ

Bartın'ın en ünlü moda tasarımcısı Özkan Kalafat, Bartın'da ve Batı Karadeniz Bölgesinde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 10 aydır yoğun bir şekilde 40 kişilik bir ekiple çalışan Kalafat, 8 Temmuz'da 'Fashion Şhow'21 Reflection' adıyla Bartın'ın ilk defilesini yapacak. Defilede, Bartın'ın en eski sanatlarından bir oyulgamayla hazırlanan 30 elbise gösterilecek. Rıversıde Otel'de yapılacak defilede de Ece Gürsel, Şennem Şchaefer, Zeliha Çal, Alano Kral gibi ünlü mankenler podyuma çıkacak. Bartın'ın ilk defilesinin lansmanı ise yine Rıversıde Otel'de yapılırken defilenin konseptini 'Kadının ışıltısını yansıtmak' oluşturuyor.

ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ

Bartın’ın en ünlü moda tasarımcısı Özkan Kalafat, Bartın’da ve Batı Karadeniz Bölgesinde bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 10 aydır yoğun bir şekilde 40 kişilik bir ekiple çalışan Kalafat, 8 Temmuz’da “Fashion Şhow’21 Reflection” adıyla Bartın’ın ilk defilesini yapacak. Defilede, Bartın’ın en eski sanatlarından bir oyulgamayla hazırlanan 30 elbise gösterilecek. Rıversıde Otel’de yapılacak defilede de Ece Gürsel, Şennem Şchaefer, Zeliha Çal, Alano Kral gibi ünlü mankenler podyuma çıkacak. Bartın’ın ilk defilesinin lansmanı ise yine Rıversıde Otel’de yapıldı. Lansmanda, Özkan Kalafat ve kardeşi Sema Kalafat’la birlikte 10 ay boyunca defilenin hazırlanmasında emek veren sponsorların temsilcileri ve çalışma ekibi de yer aldı.

Kalafat: “Kariyerimin en heyecan verici günlerini yaşıyorum”

Lasnmanda 10 yılı aşkın süredir sürdürdüğüm moda tasarımcılığı kariyerinin en heyecanlı günlerini yaşadığını ifade eden Tasarımcı Özkan Kalafat şöyle konuştu:

“10 yılı aşkın süredir sürdürdüğüm moda tasarımcılığı kariyerimin en heyecan verici günlerini yaşıyorum. Üniversite tahsilim ve iş hayatımı sürdürdüğüm Adana’dan Bartın’a geldiğim günden bu güne elimden geldiğince Bartın’ı tanıtmak için büyük bir gayretin içinde oldum. 8 Temmuz Perşembe Günü bu hayalimi gerçekleştirecek olmak ve buna sizlerin tanıklık edeceğinizi bilmek çok heyecan verici. Bu süreçte bugün burada olan ve olamayan tüm sponsorlara gösterdikleri dayanışmadan dolayı çok teşekkür ederim.

Defilede 30 elbise gösterilecek

8 Temmuz’da gerçekleşecek olan defilede sizlere “Reflection” adı altında 30 elbiselik bir gösteri hazırladım. Defilede Bartın’a ait Oyulgama sanatı ve daha bir çok etkeni bir araya getirerek kadının günümüzdeki evrensel rolünü yansıtmaya çalıştım. Gücünü kendinden alan, güzelliğinin farkında, eşitliğe inanan, toplumsal ayrışmalardan uzak bir kadını çizmeye çalıştım. Bu süreçte bugün burada olan ana sponsorumuz REYMER tekstile, tüm sponsorlara gösterdikleri dayanışmadan dolayı çok teşekkür ederim. Birlikte olmaktan, birlikte yürümekten onur duyuyorum.

40 kişilik bir ekiple çalıştı

Sevgili Mesut Alp bize İnstagram filtreleri hazırladı. Şovumuzun bir İnstagram filtresi var ve bunu o gece herkes kullanacak. Güçlü Kaplan backstage fotoğraflarımızı çekti. Ulupınar Lazer’e çok teşekkür ediyorum. Zeus Stüdyo videolarımızı hazırladı. Tolga Çınar Fotoğrafçılık bizim dış çekim fotoğraflarımızı çekti ve defile akşamı alan fotoğraflarımızı çekecek. Atakan Coşkun Ajans ve Reklam bize şahane stüdyosunu açtı ve defilemizin katalog fotoğraflarını çekti. Pudra Lezzet Atölyesi bize gece de catering olarak hizmet edecek. Önder Özliman saçlarımızı hazırlayacak. Keleşler Home, Tan İnşaat, Işıkaltın Otel’e maddi desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Livasilk bize İstanbul’dan destek oldular ve bütün koleksiyon ürünlerimizi sağladı.

Gecede dans şovları da olacak

 Bartın Belediyesine transfer ve bilbord hizmetleri için çok teşekkür ediyorum. Ebruli Organizasyon bu şahane kahvaltıyı bize hazırladı ve gecede fuaye alanını hazırlayacak. Haz33 konaklama bize o akşam kokteyller hazırlayacak. Antika Organizasyon bize fuayede şahane bir müzik şöleni sunacak. İbrahim Kandemir’e de çok teşekkür ediyorum. Şuanda şovlarımızı hazırlıyor. HavanaSocial House bize o gece dans şovlarıyla eşlik edecekler. Dilek Kılıçay ve Sevgili Hande bize defilede kullandığımız taşları dizayn ettiler. Gingillo da bize kullandığımız takıları sağladı. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. En önemlilerinden bir tanesi de Rıversıde’a bize bu şahane mekanı hazırladığı için de çok teşekkür ederim. Defilemiz de Rıversıde Otelde olacak. Ve benim çok nazımı çeken kardeşim Sema Kalafat’a da çok teşekkür ederim. Gerçekten hepinizi çok seviyorum.

10 aylık yoğun çalışma

Yaklaşık 10 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda bu defile ortaya çıktı. Çünkü daha önce hiç yapılmamış bir projeye insanların inanmasını sağlamak ve bu projeye hizmet etmeleri için çabalamak zordu ama başardık. Hepsine de gittik projeyi anlattık ve tek seferde bize “Özkan biz seniyleyiz” dediler. Hazırlık aşamaları, şovların hazırlanması, katalog çekilmesi oldukça zordu. İki kişinin bildiği sır değil derler ama biz elimizden geldiğince 40 kişi bu projeyi saklamaya çalıştık. 

Ünlü mankenler podyuma çıkacak

Defilede ulusal mankenler çıkacak. Yaklaşık 10 manken çıkacak. Ece Gürsel, Şennem Şchaefer, Zeliha Çal, Alano Kral, Rus mankenler model listesi hazırladık ve Uğurkan Erez’in asistanı sevgili Fatih Ömerciklioğlu kartografiyi yapmak için İstanbul’dan dahil olacak. Defilenin kartelası olabildiğince geniş. Pembeler, kırmızılar, yeşiller, siyahlar ve beyazlar şeklinde ama yoğunluk beyazlar üzerine. Beyaz elbisede ben kendimi daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. 

Elbiselerde Bartın’ın en eski sanatı oyulgama kullanıldı

Oyulgama Bartın’da çok eski bir sanat. Ananelerimizin sandığından çıkmış bir sanat. Hatta hiçbir yazılı broşürü dahi yok. Telkırmanın tamamlayıcısı bir sanat aslında. Ama ben bunu Telkırma’yla tamamlamak yerine fleksiyle tamamlamak istedim. Çünkü bizim konseptimiz kadının ışıltısını yansıtmaktan geliyor. Bölgemizde ve Bartın’da bu çaplı yapılan ilk defile olacak. Defileden sonraki hedefimiz Bartın’ın artık Türkiye’de olduğuna inandırmak istiyoruz. İnsanlar hala Bartın’ın başka bir ülkede falan olduğunu düşünüyorlar. Batman’la falan karıştırıyorlar. Bartın’ı ülkemize tanıtmak istiyoruz.”

 

 

 

 

ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ
ÖZKAN KALAFAT'TAN BARTIN'IN İLK DEFİLESİ