ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK

Bartın İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın'daki 100 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesine 210 milyon lira ilave yaparak toplam yatırım bütçesini 310 milyon liraya çıkardıklarını söyledi. Bartın'a 4 yeni anaokulu daha yapacaklarını ifade eden Bakan Özer, yeniden yapılacak Karaköy İlkokulu ve Kozcağız Ahmetler İlkokulu dışında 38 dönümlük bir arazi üzerinde Bartın'a Özel Eğitim Kampüsü yapacakları müjdesini de verdi. Özer, 'Çok büyük bir yatırım. Bu kampüsün içerisinde özel eğitim anaokulu olacak. özel eğitim uygulama okulumuz 1., 2. ve 3. Kademe yani ilkokul , ortaokul ve lisesi olacak aynı zamanda özel eğitim meslek okulu olacak. Ve aynı zamanda çocuklarını eğitim alırken bekleyen velilerimiz içinde halk eğitim kursları alabilecekleri bir mekanın olduğu komplike bir eğitim kompleksi yapacağız' dedi.

ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Bartın’a geldi. Bartın’da ilk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Özer’i geri dönüşüm atıklarla yapılan kıyafetleriyle öğrenciler, Vali Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar başta olmak üzere il protokolü karşıladı. İl ziyaretinde ilk olarak Valilikte düzenlenen Bartın İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılan Özer, toplantı öncesinde şu açıklamalarda bulundu:

“Okullarda maske kullanımını kaldırmış bulunuyoruz”

6 Eylül 2021 tarihi itibariyle bildiğiniz gibi 2021-2022 eğitim öğretim yılına kararlı bir şekilde tüm kademelerde yüz yüze eğitime kesintisiz bir şekilde devam ettik. Ve bu sürece bu gün itibariyle yeni bir evreye dönüşen bu süreci eğitimin tüm ortamlarında kesintisiz bir şekilde yüz yüze bir şekilde devam ettirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Biliyorsunuz bugün Cumhurbaşkanımız Sağlık Bilim Kurulunun toplantısından sonra artık kapalı mekanlarda maske kullanım zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak yarından itibaren (dün) okul öncesinden ilkokula, ilkokuldan orta okula, ortaokuldan liseye kadar 18 milyon öğrencimizin eğitim aldığı tüm okullarda artık kapalı mekanlarda maske kullanımını hem öğrencilerimizden hem de öğretmenlerimizden kaldırmış bulunuyoruz.

“Okulların açık kalmasının milli güvenlik meselesi olduğunu ısrarla vurguladık”

Bu süreç gerçekten çok zorlu bir süreç oldu. Özellikle yüz yüze eğitime bir buçuk yıl ara verdikten sonra kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime başlayabilmek çok ciddi bir irade gerektiriyordu. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özellikle iki nokta üzerinde ısrarla durduk. Birincisi okulların tüm toplumlarda olduğu gibi okulların ilk açılması ve son kapatılması gerektiği yerler olduğu gerçeği, ikincisi de artık bir buçuk yıl aradan sonra yüz yüze eğitime verilen aradan sonra okulların açık kalmasının artık bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp milli güvenlik meselesine dönüştüğüne ısrarla vurgulamamızdı. Gelinen noktada ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi tüm toplum gördü.

“Bizim bu kararlı duruşumuz Türkiye'nin normalleşmesini kolaylaştırdı”

Bugün Cumhurbaşkanımızın açıklamaları da bunu teyit etti. Elbette bu kolay bir süreç değildi. Türkiye'de eğitim sistemi yaklaşık 18 milyon öğrencinin, 1,2 milyon öğretmenin yer aldığı devasa bir sistem. Dolayısıyla bu süreçte Türkiye'nin normalleşmesi, okulların yüz yüze açık kalmasından geçiyordu. Bizim bu kararlı duruşumuz Türkiye'nin normalleşmesini hem kolaylaştırdı hem de hızlandırdı. Bu kolay bir süreç olmadı. Bakanlığımızın tüm bürokrasisine teşekkür ediyorum.

“Öğretmenlerimizin aşılanma oranları tüm toplumlarda örnek olarak gösterildi”

Gece gündüz demeden illerdeki gelişmeleri birebir takip ettiler. Sınıflardaki vaka durumlarını temaslı durumlarını birebir takip ettiler. Sağlık Bilim Kurulu'na çok teşekkür ederim. Bize bu süreç içerisinde rehberlik yaptılar. Yine bu sürecin en büyük kahramanları eğitimin kahramanları olan sevgili öğretmenlerimiz. 1,2 öğretmenimize Bartın'dan şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu süreçte okulların açık kalması için ne kadar fedakarlık gösterdiklerine hep birlikte şahit olduk. Çünkü maskeleriyle ders anlattılar ve aşılanma oranları sadece Türkiye ortalaması üzerinde gerçekleşmedi. Çoğu OCED ülkelerinin üstünde aşılanma oranlarıyla tüm toplumlarda örnek olarak gösterildiler. Öğretmenlerimizle gurur duyuyorum, hepsine müteşekkirim.

“Bu sürecin bir diğer kahramanı mesleki eğitim camiasıdır” 

Öğretmenlerimiz sadece ders anlatımında fedakarlık göstermedi. Tüm illerimizde valililerimizin koordinasyonunda sürdürülen vefa çalışma gruplarında da çok büyük fedakarlık gösterdiler. Kendilerine vatandaşlarımızın yanında yer aldıkları, onların dertlerine derman oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bir de bu sürecin başka kahramanları vardı, kara gün dostları vardı. Onlar da mesleki eğitim camiası. Onlar Covid salgının ilk başlangıcından Mart 2020 tarihinden itibaren, Covid salgınıyla mücadeleyi kolaylaştıran maskeden dezenfektana yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık gömleğe, solunum cihazından hızlı antijen kitine kadar bu süreçte mücadeleyi kolaylaştıracak tüm enstrümanları hızlı bir şekilde üretip vatandaşlarımıza ve özellikle sağlık çalışanlarına ücretsiz bir şekilde ulaştırdılar.

“Tüm illerimizde valiliklerimizin, kaymakamlıklarımızın en yardımcısı meslek eğitim okullarımızdır”

Milli Eğitim Bakanı olarak şunu iddia edebilirim; Mesleki eğitim bu sürece eğer aktif olarak katılmasaydı bu mücadelenin başlangıç evresi çok daha zor geçecekti. Tüm illerimizde valiliklerimizin, kaymakamlıklarımızın en yardımcısı maske üretiminden dezenfektan üretimine kadar her türlü üretim kapasitesini bu salgınla mücadele için kullanan meslek eğitim okullarımız ve öğrencilerimiz oldu. Kara gün dostu olan mesleki eğitim camiasındaki tüm öğretmenlerimize, tüm okul yöneticilerimize ve öğrencilerimize en içten şükranlarımızı sunuyorum.

“Gerekli önlemler alındığı zaman okullar toplumdaki en güvenli ortamlardır”

İnşallah bu salgınları bir daha yaşamayız. Artık unutulup gider. Ama tekrar farklı salgınlar veya olağanüstü koşullar olsa bile bu 7 aylık deneyim şunu gösterdi; gerekli önlemler alındığı zaman okullar toplumdaki en güvenli ortamlar ve kurumlardır. Çünkü okullar sadece eğitimin yapıldığı yer değil, eğitimin ötesinde kişisel gelişimlerin, psikolojik gelişim eğitimlerinin yapıldığı ve bir ülkenin geleceğinin inşa edildiği gençlerin yetiştiği mekanlardır. Onun için yarından itibaren (dün) maskeleri de çıkaracağımız bu süreci başarılı bir şekilde tamamladığımızı tüm toplumumuza ifade etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

“Amacımız eğitimle ilgili her ilin ve ilçenin resmini yerinde çıkartabilmek”

Bu süreçte valilerimiz, kaymakamlarımız, mülki idare amirlerimiz, bizim iller ve ilçelerdeki en önemli paydaşlarımızdı. Kendilerine bu süreçteki tüm desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla il il, ilçe ilçe, ülkemizin tüm hatlarını gezmeye çalışıyoruz. Geçen hafta İstanbul, Gaziantep, Bolu ve Kilis’teydik. Bugün de Bartın’dayız. Amacımız eğitimle ilgili her ilin ve ilçenin resmini yerinde çıkartabilmek ve yapılan yatırımları tüm paydaşlarımızla birlikte değerlendirebilmek, hızlı bir şekilde karar alarak aktif hale getirebilmek. Birazdan İl Değerlendirme Toplantısını yapacağız ve bu toplantıda Bartın’ın eğitimde gelmiş olduğu noktayı hızlı bir şekilde değerlendireceğiz. Bartın’ın eğitim çıtasını yükseltebilmek ve diğer illerle rekabet, kazanım gücünü daha üst bir seviyeye taşıyabilmek için neler yapabiliriz, hangi yatırımları yapabiliriz bunları hep birlikte değerlendirme imkanımız olacak.”

“Bartın eğitim yatırımlarını 310 milyona çıkarmış bulunuyoruz”

Mahmut Özer, bu açıklamalarından sonra Bartın İl Eğitim Değerlendirme Toplantısını gerçekleştirdi. Bir saati aşan toplantısının sonunda ise Özer, bu kez Bartın’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bartın’ın 100 milyon TL’lik eğitim yatırımı bütçesine 210 milyon lira ilave yaparak toplam yatırım bütçesini 310 milyon liraya çıkardıklarını söyleyen Mahmut Özer, şunları açıkladı:

“Bartın’da Milli Eğitim Bakanlığı olarak mevcut okulların bakımı, güçlendirilmesi, deprem güçlendirmesi kapsamında yapılması gereken konular ve yeni yatırımlarla ilgili yaklaşık 100 milyonluk bir ödeneğimiz vardı. Bugünkü İl Değerlendirme Toplantısında Bartın’ın eğitimde gelmiş olduğu nokta, büyüme kapasitesi, özellikle ilçelerin, beldelerin ve mahallelerin demografik yapısını da göz önüne alarak, uzun vadeli ihtiyaçlarını değerlendirip mevcut yatırımlara ilave olarak yeni yatırımları 2022 Yatırım Programına dahil etme kararı aldık.  Böylece Bartın’daki 100 milyonluk eğitim yatırımını bugünkü toplantıda 210 milyonluk ilave yatırım yaparak Bartın eğitim yatırımlarını 310 milyona çıkarmış bulunuyoruz.

“2022 yılı içerisinde güçlendirme çalışmalarının tamamını nihayete erdireceğiz”

Yani bugünkü ziyaretimizle Bartın’ın eğitim kapasitesine 3 katlık bir artışla destek sağlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında Bartın’da güçlendirmeyle ilgili çalışmaların çok iyi gittiğini gördük. 2022 yılı içerisinde güçlendirme çalışmalarının tamamını nihayete erdireceğiz. Bir sonraki eğitim-öğretim yılında güçlendirme nedeniyle taşınan okullar kalmayacak. Bütün öğrencilerimiz kendi okullarında eğitim-öğretime devam edecekler.

“Bartın’a 4 tane yeni anaokulu yapacağız”

Bildiğiniz gibi bakanlık olarak okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Son 20 yılda ilkokul, ortaokul ve lisede okullaşma oranlarında çok önemli artışlar gerçekleşti. Ama okul öncesi istediğimiz seviyede değil, bunu arttırmak için bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 3 bin tane yeni anaokulu ve anasınıfı yapacağız. Çok başarılı bir şekilde bu proje devam ediyor. İnşallah bu yeni anaokullarını tamamladığımız zaman okullaşma oranlarımız çok önemli oranda artacak. 5 yaş anaokulu okullaşma oranlarımız yüzde 75’ten yüzde 100’e, 4 yaş okullaşma oranlarımız yüzde 35’ten yüzde 75’e, 3 yaş okullaşma oranları da yüzde 14’ten yüzde 50’ye çıkmış olacak. Bartın’da da anaokullarına özellikle önem gösterdik. Bartın’a 4 tane yeni anaokulu yapacağız.

“Bartın’a Özel Eğitim Kampüsü yapacağız”

Karaköy İlkokulunu 16 derslik olarak yeniden yapacağız. Kozcağız Ahmetler İlkokulunu yeniden yapacağız. Bugünkü en önemli müjdemiz Bartın’a Özel Eğitim Kampüsü yapacağız. Bartın’da özel eğitim öğrenci sayısının fazla olduğunu gördük. Fiziki imkanında çok yetersiz olduğunu gördük. Bir binanın içerisinde 7’den fazla eğitim birimi yer alıyor. Dolayısıyla çok daha geniş, yaklaşık 38 dönümlük bir araziyi arkadaşlar hazırlamış, Türkiye’de 4-5 tane olan ve İstanbul Ankara gibi illerde dahi nadir olan çok önemli bir yatırımı Bartın’a kazandırmış oluyoruz. Çok büyük bir yatırım. Bu kampüsün içerisinde özel eğitim anaokulu olacak. özel eğitim uygulama okulumuz 1., 2. ve 3. Kademe yani ilkokul , ortaokul ve lisesi olacak aynı zamanda özel eğitim meslek okulu olacak. Ve aynı zamanda çocuklarını eğitim alırken bekleyen velilerimiz içinde halk eğitim kursları alabilecekleri bir mekanın olduğu komplike bir eğitim kompleksi yapacağız.

“Cumaya kadar yatırımlarla ilgili bütün ödenekleri Bartın’a kazandıracağız”

Bu Bartın’daki özel eğitim öğrencilerimizin çok daha iyi bir şekilde eğitim alabilmeleri için inşallah yapılacak. Burada kararını vermiş olduğumuz yatırımların Bartın’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yatırımlar devreye girdiği zaman Bartın’daki eğitim kapasitesi çok daha farklı noktalara taşınacaktır.  Milli Eğitim Müdürümüz karar vermiş olduğumuz bu yatırımlarla ilgili Bakanlığımıza resmi taleplerini isteyecek, biz de hemen onaylayacağız ve bu cumaya kadar bu yatırımlarla ilgili bütün ödenekleri Bartın’a kazandıracağız. Bu yatırımlar hızlı bir şekilde aktif hale geldiği zaman Bartın’daki eğitimimiz çok daha iyi noktalara taşınacaktır. Bu yatırımların uygulamaya geçmesinin takibini biz yapacağız.”

Mahmut Özer, bu açıklamaları sonrasında Bartın Üniversitesini ziyaret ederek ildeki temaslarına devam etti.

ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK
ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK
ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK
ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK
ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK
ÖZER'DEN BARTIN EĞİTİMİNE 210 MİLYON TL ÖDENEK