Özel İdare gelirlerinde hedef 130 milyon TL

Ağustos ayı gündemi toplantılarında özellikle İl Özel İdaresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Özel İdarenin yıl sonu gelirinin 130 milyon TL'ye ulaşmasını beklediklerini söyledi. 40 milyon TL'nin üzerinde bir ek gelir ve gider bütçesi hazırlanacağını ifade eden Başkan Dursun, kışın karla mücadele çalışmaları kapsamında Özel İdareye destek olmak amacıyla belirlenecek köy muhtarlıklarına traktör ile kullanılacak olan kar bıçakları alacaklarını kaydetti.

Özel İdare gelirlerinde hedef 130 milyon TL

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Meclisin Ağustos gündemi toplantılarında İl Özel İdaresinin 2022 bütçesi ve hedefleriyle ilgili önemli açıklamalar bulundu. İl Genel Meclisi olarak bu güne kadar büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza attıklarını ve bundan sonra da bu şekildeki kararlara imza atmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Dursun,  “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu özel idareleri güçlü bir yapıya kavuşturdu. Bunun yanında birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Aynı değişim karar organı olan Meclis çalışmalarına da yansıtıldı. Bu kapsamda öncelikle Meclis çalışmalarının ana omurgasını oluşturan 5 yıllık hedefleri ortaya koyan stratejik planlanın hayata geçirilmesi başta olmak üzere yine performans planı ile çalışma yatırım programlarının hazırlanması ve buna bağlı bütçenin il genel meclisince onaylanması ve akabinde uygulamaya geçilmesi kanunun getirmiş olduğu bir reform olmuştur” dedi.

Ana grup yolları standartları yükseltilmeye devam edecek

Bu yaz boyunca devam edecek KÖYDES yatırımlarıyla ilgili de bilgiler veren Dursun,  “7. Dönem Meclisi de her zaman bu anlayışla görev yapmıştır. Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacağız. 2005 yılında çıkan 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu hayata geçmesiyle birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da her alanda değişimin ve gelişimin yaşanmasına katkı sağladı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım ve içme sularında yaşamış olduğu ağır sorunların her yıl KÖYDES ve özel idare çalışmalarıyla desteklenerek büyük oranda çözüme kavuşturuldu. Yine 2022 yılı için de KÖYDES projeleri Özel İdare programları ve afet nedeniyle özellikle kırsal alanda oluşan hasarların giderilmesi için sağlanacak yeni ödenekler ile yaz boyunca yürütülecek çalışmalarla 2 bin 336 km’lik yol ağının öncelikle 600 km’lik ana gurup yollarındaki standart yükseltme çalışmaları devam edecek. Köy içlerindeki sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile yol yapım işlerinin zamanı iyi kullanarak devam ettirilecek. Yapılacak olan kapsamlı çalışmaların sonucunda 2 bin 336 km’lik yol ağının önemli bir bölümünde hedefe ulaşılacak. 17 yıl önce yüzde 23 seviyesinde olan asfalt oranının bugün yüzde 90’lara çıkmış olması tesadüf değildir. Bu süreç çok kolay geçmedi ve her anında büyük emekler var. Ayrıca her şeyden önce KÖYDES başta olmak üzere diğer hizmetlerimiz için ödeneklerin ilimize aktarılmasında yine çok büyük katkıları olan başta AK Parti Gurup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan’a ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum, uygulamada çalışan tüm personellerimize de kolaylıklar diliyorum. Bu çatı altında değişime imza atan 4, 5 ve 6’ncı Dönem Meclislerinin de bu süreçte çok büyük katkıları oldu. Geçmişten günümüze kadar İl Genel Meclisinde görev yapmış olan tüm arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

40 milyon TL’nin üzerinde bir ek gelir bekleniyor

İl Özel İdaresi bütçesi gelirlerinin yukarı yönde revize edileceğini kaydeden Dursun, “2022 Mali Yılı bütçe döneminde İl Genel Meclisinde tahmini gelirlerin 85 milyon olarak onaylanan bütçenin 8. ayına geldiğimiz bu günlerde idaremize vergi gelirlerinden mutat olarak İller Bankasınca gönderilen paylardaki artış miktarlarının her ay için ortalama yüzde 50 civarında gerçekleşmiş olması nedeniyle yine bu artışların yıl sonuna kadar olan bölümünde de aynı şekilde gerçekleşeceğini ön görerek bütçe gelirlerinde yukarı yönde revize gerçekleşecek. Yıl sonu gelirlerinin de 130 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Sonuç olarak 40 milyonun üzerinde bir ek gelir ve gider bütçesi hazırlanacak. Bu çerçevede ihtiyaç duyduğu ödeneklerin tahsisi yapılacak. Yine son dönemlerde yaşanan afetlerin oluşturmuş olduğu hasarların giderilmesine de bu artışlardan kaynak aktarmaya özen göstereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Karla mücadeleye destek yeni hazırlıklar yapılacak

Son olarak Özel İdarece kışın yürütülen karla mücadele çalışmalarına da değinen Kenan Dursun, bu mücadeleye destek olmak amacıyla yapılacak yeni çalışmaları “Yine uzun zamandır alımını planladığımız iş makinelerinin alımlarıyla ilgili de çalışmalar hayata geçirilecek. Özellikle son yıllarda ilimizde yoğun yağan kar yağışlarında 2 bin 336 kilometrelik yol ağımızda Özel İdaremizin karla mücadelesine katkı sağlaması amacıyla İdaremizce belirlenecek olan köy muhtarlıklarına traktör ile kullanılacak olan kar bıçaklarının da alımları planlanacak. Bu vesileyle yoğun kış şartlarında 100’lerce traktör ve iş makineleriyle alanda karla mücadele işlerini çok daha etkili hale getirmeyi hedefliyoruz” sözleriyle aktardı.