Özel İdare 2021'de gelir fazlası verdi

İl Genel Meclisi, Mart Ayı Gündemi'nde yer alan konuları görüşmek üzere toplantılarına başladı. Toplantıların ilk birleşimi İl Özel İdaresi'ne bağlı daire müdürleri ile İl Genel Meclisi Üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilirken Meclis Başkanı Kenan Dursun, gündemle ilgili bilgiler verdi. Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan 2021 Yılı Faaliyet Raporunun Meclis'in ilerleyen günlerdeki birleşimde mevzuat doğrultusunda görüşüleceğini kaydeden Dursun, 2021 Yılı Faaliyet Raporu'yla ilgili bilgiler verdi.

Özel İdare 2021'de gelir fazlası verdi

İl Genel Meclisi, Mart Ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, başkanlığında toplandı.

İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi daire müdürlerinin de katılımıyla Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda 13 gündem maddesi ile başlayan Mart Ayı Toplantıları’nın ilk birleşimi gerçekleştirilirken

Toplantı öncesi konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, 2 yılı aşkın bir süredir devam eden pandemi sürecinin tüm dünya üzerinde bıraktığı maddi ve manevi hasarların giderilemediği bu dönemde Rusya’nın Ukrayna’ya yapmış olduğu işgal girişiminin adeta bir savaş ortamına doğru evirilmesini devlet ve millet olarak büyük bir üzüntü ve endişeyle takip edildiğini söyledi. Dursun, dış gündemle ilgili değerlendirmesinde “Özellikle ülkemizin de içerisinde yer aldığı bu coğrafyada emperyalist güçlerin yüzyıllardır hesaplarının bitmedi. O nedenle yaşadığımız coğrafyanın zorluklarıyla mücadelenin sürdürülmesinin gelinen bu süreç içerisinde daha da büyük önem kazandığını açıkça gördük.  Temennimiz odur ki  bu işgalin bir an önce müzakere masasında çözüme kavuşmasıdır. Tersi bir durumda  yaşanacak daha büyük çatışmalardan her iki ülke insanının kaybına neden olacağı gibi yine tüm dünyaya  vereceği ekonomik ve siyasi sorunları beraberinde getireceği kaçınılmaz bir sorun olacak. Ayrıca tüm dünya ülkelerinin meseleye aynı pencereden bakarak amasız, fakatsız sulha destek vermeleri gerekir. Savaşın acımasız yüzünü Ukrayna’da bir kez daha görmüş olmaktan da büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

Alınan kararların önceliği Bartın oldu!

7. Dönem Meclisi’nin 35 aylık süreyi doldurmuş olmasının heyecanı içerisinde olduklarını belirten Meclis Başkanı Dursun, “30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte oluşan 7. Dönem Meclisinin Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için birçok ilki gerçekleştirerek önemli kararlara bizlere emanet edilen bu süreyi de verimli bir şekilde  değerlendirmek istedik. Bu çalışmaları yaparken en değerli unsurun zaman olduğunu  bilerek zamanı israf etmeden Meclisimizin belirlemiş olduğu 5 yıllık stratejik hedefleri gerçekleştirerek bir önceki dönemden  almış olduğumuz hizmet çıtasını çok daha yukarıya taşıyarak tüm halkımızı kucaklayan projelerle ‘Kubbede hoş bir seda bırakmak’ istedik. Ayrıca 2022 yılında da ilçesinde, beldesinde ve köyünde mutlu yaşayan insanların her geçen gün arttığı bir Bartın’ın ortaya çıkmasına katkı vermeye her şarta  devam edeceğiz. Bu süre içerisinde büyük bir gayret ile Meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Önemli kararlara hep birlikte imza attık, bu kapsamda alınan tüm kararların önceliği her zaman Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için oldu” diye konuştu.

2021 Mali Yılı Denetim Raporu, Nisan’da Meclis’e gelecek

5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu da hatırlatarak sözlerine devam eden Meclis Başkanı Dursun, şunları söyledi:

“Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yıl faaliyet raporu Meclis’e sunuldu. Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı.  Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabı Meclis’te görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayı ise diğer aylardan farkı olarak toplantıları 20 gün sürdüğünü ve bu süre içerisinde Meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçesi ortaya çıkarıldı.

Bu kapsamda öncelikle 30 gün süren Denetim Komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum. Meclis Başkanlığına ulaştırılacak olan 2021 Mali Yılı Denetim Raporu yasa gereği Nisan ayı toplantılarında Meclis’in bilgisine sunulacak ve bu kapsamda kamuoyu da bilgilendirilecektir.”

Yüzde 105’e ulaştı!

Ardından Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan 2021 Yılı Faaliyet Raporunun Meclis’in ilerleyen günlerdeki birleşimde mevzuat doğrultusunda gerçekleştirileceğini kaydeden Dursun, 2021 Yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili bilgiler verirken “Meclisimizin 2021 yılı bütçesi  65 milyon TL öngörülürken yıl sonu gerçekleşmelerine bakıldığında gerçekleşen gelir 3 milyon 563 bin 945 TL fazla vererek 68 milyon 563 bin 945,45 TL gerçekleşti ve yüzde 105’e ulaştı. Dış kaynak ise 95 milyon 905 bin 697,40 TL olmak üzere iç ve dış kaynak toplamı ise 164 milyon 469 bin 642,85 TL oldu. Öz kaynağımızla 68 milyon 415 bin 657,70 TL gider gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynak gider gerçekleşmesinin ise 97 milyon 377 bin 113,59 TL olarak  iç ve dış kaynak toplamı165 milyon 792 bin 771,29 TL’lik  tutarla 2021 yılı Özel İdare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı. Sektörler arası ayrıntılı bilgi de faaliyet raporu sunumunda görülecek” ifadelerini kullandı.

Komisyonlarda gelen konular karara bağlandı

Ardından Mart ayı gündeminin 2. maddesinde yer alan makine ücret tarifelerinin belirlenmesiyle ilgili dosya komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan 2022 yılı yol envanteri ile ilgili dosya da Mecliste yapılan değerlendirmeler sonucu karara bağlanırken gündemin 4’üncü maddesinde yer alan “2022 Mali Yılı İçin Ek Ödenek verilmesi” ile ilgili dosya Plan ve Bütçe Komisyonun da alınan karar doğrultusunda Meclisçe görüşülerek kabul edildi.