ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ

Kumluca ve Zafer Köyündeki orman ürünleri depolarının bölgeden kaldırılmasını istemeyen 10 orman köylüsü kooperatifi, Kızıllar Kooperatifinin organizasyonuyla kahvaltıda bir araya geldi. Orman köylüleri tomruk depolarının Akçamescit'e taşınmasını istemezken kahvaltıya katılan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı müjdeyi verdi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'la konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Kalaycı, depoların taşınmayacağını ve bölgede kalacağını söyledi.

ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ

Kalaycı: “Depolar taşınmayacak”

Kumluca ve Zafer Köyündeki orman ürünleri depolarının bölgeden kaldırılmasını istemeyen Zafer, Üçsaray, Öncüler, Uluköy, Akören, Hisarköyü, Yılanlarköyü, Konuklukonak, Kızıllar, Bağdatlı Köyü Orman Kooperatifleri, kahvaltıda bir araya geldi. Orman köylüleri, Zafer ve Kumluca’daki orman depolarının Akçamescit’e taşınmak istenmesine tepki gösterdi. Kahvaltıya Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Sercan Ayhan ve Hüseyin Demirci de katıldı.

Güner: “Akçamescit’e taşınmasını istemiyoruz”

Toplantıda konuşan Kızıllar Kooperatif Başkanı Niyazi Güner, Zafer Köyü ve Kumluca’daki tomruk depolarının Akçamescit’e taşınmasını orman köylüsü, kooperatifler ve muhtarlar olarak istemediklerini belirterek “Buraya toplanmamızın amacı Zafer Köyü ve Kumluca işletme tomruk depolarının Kozcağız Akçamescit’e merkez depoya taşınmasından ibarettir. Yıllardır orman işlerinde çalışan bizler kesme, sürtme ve nakliyat işlerinde çalışıyoruz. Bizler ormandan tomruğumuzu son depo olarak Zafer ve Kumluca tomruk depolarına nakliyat yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Her iki tomruk depolarında istif ve depo tomruk boşaltmalarında bölgemizin kooperatifleri iş makineleri ile Zafer ve Kumluca bölgesi ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bu nedenle Zafer ve Kumluca tomruk depolarının merkeze taşınmasını orman köylüsü ve kooperatiflerimiz ve muhtarlarımız olarak istemiyoruz” dedi.

Güney: “İşimize sahip çıkmalıyız”

Zafer, Ulus, Üçsaray, Akörensöküler ve Ceyüpler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Güney, birlik ve beraberlik mesajı verirken depoların bölgede kalması gerektiğini savunarak şöyle konuştu:

“Malumunuz 2021 yılı Ağustos ayında bir sel felaketi yaşadık. O gün gördük ki biz sahipsiz değiliz bizim yanımızda sevenlerimiz var, en önemlisi devletimiz yanımızda, belediye başkanlarımız yanımızda, halk yanımızda, herkes yanımızda. Köyümüzde, memleketimizde güzel şeyler yapılmaya devam ediyor. Tabi ki biz Bartın’ın en uzak köylerinden birindeyiz ve bu bölgede yaşıyoruz. Kaderimiz böyleymiş burada doğmuşuz. Geçim kaynağımız orman, ormandan başka geçim kaynağımız yok. Hayvancılık yok, büyüklerimizden gördüğümüz tek şey orman işçiliği. Bu da bizim kaderimiz değil biz hepimiz bu bölgede doğmuşuz, hepimiz bu bölgede bu işi yapmak zorundayız. Bu yaştan sonra başka bir işi yapma şansımız yok. İşimize sahip çıkmalıyız.

“Orman işi yapamayan arıcılık yapsın”

Kumluca’da pek alternatifimiz olmadığı için insanlarda ne yapıyor kalburunu yeniledi, kamyonunu yeniledi, kepçe aldı. Çoluk çocuk besliyor yapacak bir şey yok. Ama bu belediye geçen hafta Cuma günü Kumluca’da Ulus İlçe Müdürünü çağırıyor dedi ki Helkeme deposunu taşımak istiyoruz nereye taşıyacaksınız dedik  ‘Topalali’ye yapacağız dedi. Bugün burada sadece Helkeme deposu ve Helkeme değil, Kumluca deposu ve Kumluca değil memleketin geleceği, bizim geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceğini konuşuyoruz. Aynı şeyi sürekli konuşamıyoruz, her zaman bir araya gelemiyoruz, geldiğimiz zamanlarda iyi şeyler yapıyoruz yine de iyi şeyler yapalım güzel şeyler konuşalım. Sahip çıkalım birbirimize destek olalım dün dünde kalsın yarına umutla bakalım. Memleket bizim, insanlar bizim, gün birlik günü. Hep orman konuşuyoruz yok başka alternatifimiz diyoruz bin tane kovan arı dağıtılacak burada yüzde 75’i hibe yüzde 25’inde alanlar verecek kişi başı 30 kovan, bakın orman işi yapamayan arıcılık yapsın.”

Can: “Depolarda üretim de istihdam da bizim için önemli”

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can da orman kooperatiflerinin yanında olduğunun altını çizerken bölge ekonomisinde ormancılığının çok önemli olduğunu vurguladı. Orman depolarındaki üretimin de istihdamın da önemli olduğunu ifade eden Başkan Can, “Ben konuyu tam öğrendikten sonra ne yapabiliriz diye düşündüm. Öncelikle birlik beraberlik içinde bir program tertiplensin biz de katılalım dedim. Dolayısıyla daha önce dikili satışlar konusunda olduğu gibi belediye olarak bize ne zaman bir davet geldiyse, ne zaman ‘bir sorun var gel, birlikte çözümü noktasında hareket edelim’ dendiğinde ben her zaman sizlerin de emrinde oldum ve yine olmaya devam edeceğim. Ben Kumlucalı’yım burada doğdum, burada büyüdüm. Buranın sorunu, benim sorunumdur. Kumluca sadece belde olarak değil 20 köyü ile birlikte 3 muhtarlığıyla birlikte Kumluca’dır. Dolayısıyla buradaki deponun veya buradaki dikili satışın olumsuzluğu direk Kumluca’da yaşayanlar olarak hepimizi etkileyecektir. Bu vesile ile bize düşen ne varsa, üzerimize düşen ne varsa biz her zaman olduğu gibi sizlerin yanındayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Biz sizlerle birlikte bugün olduğu gibi bundan sonra da isteriz ki insanlar doğduğu yerde doysun. Bu bölgenin de en büyük ekonomisi orman, orman ürünleri ve orman köylüsü. Bu konuda yapılacak ne varsa ben sizlerin yanındayım, elimden geldiği gayreti gösteririm. Belde nüfusumuzu da lazım arttırmamız, nüfusla ilgili belediye olarak bu çalışmaları yapıyoruz ve bu çalışmayı da bu sene daha çok üzerinde durarak devam ettireceğiz. O yüzden depolarda üretim de istihdam da bizim için önemli” dedi.

“Birliktelik çok önemli”

AK Parti Kumluca Belde Başkanı da “Amacın ne olduğu belli, bu amaç doğrultusunda yapılan bu birlikteliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Niyazi Bey’e ve bizleri yalnız bırakmayan İl Başkanımız Turhan Kalaycı’ya teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi olarak da bu toplantıdaki amacın arkasında olduğumuzu ve destek vereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyor ve hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kalaycı: “Depolarımız kaldırılmıyor”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da depoların kaldırılmayacağının sözünü vererek bölgenin sorunlarına da değinerek şunları söyledi:

“Selden sonra uzun zaman olduğu, buluşamadık. Öncelikle bizlere tekrar geçmiş olsun diyoruz. Zafer Köyümüz gerçekten büyük bir afet yaşadı ama Allah devletimize zeval vermesin, hükümetimizi daim eylesin inşallah. Biz devletin ne olduğunu burada gördük ve sizler de bizim sizlerin yanında olduğumuzu göreceksiniz. Adalet Komisyonu Başkanımız, bizim gururumuz Bartın Milletvekilimiz Almanya’daydı. Oradaki Bartınlı vatandaşlarımızla istişarede bulundu. Oradaki görevli teşkilatımızla beraber programlar yapmak üzere Almanya’ya göndermiştik ve yeni geldi. Kendisinin sizlere selamı var, destekleri her zaman bizimle, Bartınlı halkımızla. Her yerde emeği olan vekilimizin bizlere desteği tamdır.

“Boğazköy Köprüsü’ne başlanacak”

Bölgemizde iki sorun var. Biri depoların kaldırılması ve ikincisi de Boğazköy’deki yol sorunumuz. Alternatif yolumuz biraz güzelleşti fakat biraz daha malzemelerle düzeltilip güzelleştirilecek. Bir-iki hafta içerisinde havalar müsaade ederse kalıcı Boğazköy Köprüsü’ne başlanacak.

“Defne ve arıcılık bölgemiz için çok önemli bir fırsat”

Diğer taraftan depoların kaldırılmasıyla ilgili elimizden geleni yapacağız, depolarımız kaldırılmıyor. Tabii asıl istek şuydu ki; depolarımız dere içinde olduğu için daha yüksek yerlere taşınabilir miydi ama yer olmadığı için bu imkansız görünüyor. AK Parti İl Başkanı olarak teşkilatımız olarak sizin emrinizdeyiz. Sizlere bize destek verdiğiniz sürece hizmetçiniz olmaya devam edeceğiz. Telefonlarımız sürekli açık, bir sorununuz varsa o sorunu gidermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Mustafa Güney’in de dediği gibi defne ve arıcılık bölgemiz için çok önemli bir fırsat, ben gerçekten emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu bir vizyon meselesi.

“Milletimizin yanındayız”

Geçen hafta Bartın’da bir bal dükkanı açtık ve Kumluca, Avara, Çakraz ile Arıt balımız da mevcut. Bizim ballarımız meşhur ama biz tanıtımını iyice yapamamışız, çok değerli bir bal. 2014’te Trabzon’a gittiğimizde Anzer balını sormuştuk ve yanıt olarak Anzer balını ne yapacağımızı, bizim kestane balımızın Anzer balına eşit bir bal olduğunu aldım. Var olup olmadığını sorduğumda ise var dendi. Bartın’dan alıyor ve orada sattıklarını söylediklerinde bizim doğamızın bizlere verdikleri doğal nimetlerin olduğunu fark ettim. Bu güzel nimetlerimizden faydalanalım inşallah. Biz dediğimiz gibi milletimizin yanındayız. AK Parti teşkilatları sizlerin emrinde, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Toplantının ardından Bölgedeki Orman Kooperatif Başkanları, muhtarlar ve orman köylüleri Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ile sohbet etti.

 

 

 

 

 

ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ
ORMAN KÖYLÜSÜNDEN DEPOLARIN TAŞINMASINA TEPKİ