Okulların onarımına 12 milyon TL ödenek

İl Özel İdaresinin 2021 bütçesi dahil kasım gündemini yoğun geçiren İl Genel Meclisi, aralık mesaisine başladı. 2020'nin son toplantılarının da startını veren Meclis bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne alınan toplam 9 aracın kurumlara devrini gerçekleştirecek. Meclis ayrıca il genelindeki 43 okulun bakım ve onarımı için 12 milyon 158 bin 853,64 TL ödeneğin tahsisini gerçekleştirecek.

Okulların onarımına 12 milyon TL ödenek

İl Özel İdaresinin 2021 bütçesi dahil kasım gündemini yoğun geçiren İl Genel Meclisi, hiç vakit kaybetmeden aralık mesaisine başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri 2020’nin son gündem toplantılarının da startını verdi. İlk toplantıda meclis  çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, “Kasım ayı Meclisinin 20 gün süren çalışmalarının ardından Meclisimizce 65 milyon olarak kabul edilen 2021 Mali Yılı Bütçesinin tekrar Bartın’ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyorum.  Her alanda Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak projeleri öne çıkarmaya çalıştık ve yapılan çalışmalar 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programına da yansıtıldı. 24 Kasım 2020 tarihinde Kasım ayı meclisinin sonlandırılmasının ardından yine ara vermeden Kasım ayı toplantılarında komisyonlara havale edilen evrakların komisyonlarda görüşüldü. Ve ilgili dosyalar Meclis Başkanlığına ulaştı” dedi.

4 müdürlüğe toplam 9 araç

Aralık toplantılarını 7 gündem maddesiyle açtıklarını ifade eden Kenan Dursun “Aralık ayını 7 gündem maddesi ile açtık. Ve yine kurumlara tahsis edilen araçların devir işlemleri ile ilgili önemli gündem maddelerinde yer verdik. Söz konusu devirlerle ilgili kurumlar arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yer alıyor.  Bu kapsamda;      Tahsise konu kamu kurumları ve idaremiz arasında düzenlenen Protokoller ile İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü'ne 74 DJ 281 plakalı Toyota Adventure 4x4 arazi aracı, Matrice 600 pro hava aracı (Drone), Fiber Tabanlı Şişme Deniz Botu, İl Emniyet Müdürlüğü'ne 2015 yılında 2 adet BMW Marka Motosiklet, 2018 yılında 2 adet Renault Kangoo Multix Joy marka araç, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na 74 DB 605 plakalı 2005 model Renault Megane marka araç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kasalı kamyonet tipi aracın  satın alınarak yıllar  itibarı ile kurumların ihtiyacına binaen İl Genel Meclisi kararları ile  tahsis edildi” şeklinde konuştu.

Araçlar kurumlara devredilecek

Alınan araçların İl Genel Meclisi kararıyla devir işlemlerinin yapılacağını belirten Dursun “Özel İdaremizin paydaş kurumları olan bu 4 kuruma 2005 yılından bugüne ihtiyaç duydukları araç teçhizat alımları yapılarak tahsis edildi. Ancak tahsise konu araçların  vergi, sigorta ve diğer ruhsattan kaynaklı tüm sorumlulukları ise  idaremiz üzerinde kaldı.  İdaremizce ihtiyaç   duyulmayan bu taşınırların  Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile 237 Sayılı Taşıt Kanunu kapsamında ilgili kurumlara İl Genel Meclisi kararıyla devir işlemleri yapılacak. Böylelikle araç ve teçhizatların ruhsat sorumluluğu ilgili kurumlara geçecek” ifadelerinde bulundu.

Ruhsat ve Denetim Müdürü  kadrosu ihdas edilecek

Diğer gündemlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Kenan Dursun şöyle devam etti:

“Kadro İptal ve İhdası ile ilgili gündem maddesinin komisyon raporların Meclis Başkanlığına ulaştı. Bu kapsamda İl Özel İdaremizin hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 35. Maddesi ve "İl Özel İdaresi Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" in 10’uncu maddesi gereğince ihdas edilen  1 adet 1’inci derece Encümen Müdürü  Kadrosu iptal edilerek 1 adet 1’inci derece Ruhsat ve Denetim  Müdürü  kadrosunun ihdas edilmesinin mecliste görüşülerek karara bağlanacak.

43 okulun onarımına 12 milyon ödenek

Milli Eğitim Bakanlığınca ortaöğretim okulları için gönderilmiş olan 12 milyon 158 bin 853,64 TL ödenek ile 43 okulun büyük onarımlarının yapılabilmesi için İl Genel Meclisi kararıyla projeleri, 2020 Mali Yılı Ek Çalışma Yatırım Programına alınacak. 

Müdürlük hizmet binası onarılacak

2020 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan Bartın 75. Yıl Huzurevi Bakım ve Onarım işi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilen 1 milyon 386 bin 164 TL ile yapılan ihale sonrası artan ödenek ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hizmet Binası Bakım ve Onarımı işi projesinin 2020 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması İl Genel Meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. Bu kapsamda ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli ölçüde katkısı olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’ a ve ilgili bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor,  yapılmış ve yapılacak tüm çalışmaların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”