Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Anaokulları ve kreş açılacak

Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Haber Merkezi

Bartın Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ çocukların okul öncesi eğitim sorunlarının tespiti ile sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapacak.

Bartın Üniversitesinin ‘Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ kurulmasına yönelik senato teklifi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilerek, resmi gazetede yayımlandı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yeni kurulan araştırma merkeziyle okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırmalar yapılacağını kaydederek “Bölgenin okul öncesi eğitim çağı çocuklarının gündüz bakım ve eğitim sorunlarının belirlenmesi ve giderilmesine yönelik yeni projeler üretmek amacındayız. Bu çalışmalar aynı alanda faaliyet gösteren okulların kalitesini artıracaktır. Araştırma merkezi bünyesinde okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırma ve çalışmalar yapılacaktır” dedi.

ANAOKULLARI VE KREŞ AÇILACAK

Rektör Kaplan, araştırma merkeziyle Üniversite bünyesinde anaokulları ve kreşlerin de açılacağını belirterek “Üniversitenin akademik ve idari personeline yönelik uygulama amaçlı açılacak kreş ve anaokullarında 0-6 yaş aralığındaki çocukların eğitim ve sağlık bilimleri gerekliliklerine uygun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini sağlayacak programlar oluşturulacak” şeklinde konuştu.

ARAŞTIRMA MERKEZİ SAYISI 9 OLDU

Bartın Üniversitesinde ‘Okul Öncesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasıyla birlikte araştırma merkezi sayısı 9 oldu. Üniversitede kuruluşundan bugüne geçen 8 yıllık süre içerisinde daha önce Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bartın ve Yöresi Tarih-Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Orman Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Spor Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi  kurulmuştu.