Nurtaç Arslan, göreve başladı

12 Mayıs'ta Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bartın Valiliğine atanan ve bu atamayla Bartın'ın ilk kadın valisi olan Nurtaç Arslan, resmen göreve başladı. Vali Arslan için, karşılama töreni düzenlenirken Arslan, valilik makamında yaptığı ilk açıklamada 'Önceliğimiz siz değerli Bartınlıların güven ve huzurunun temin edilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasıdır. Bartın'da güzel işler yapmayı arzu ediyorum. Bu anlamda, Bartın'ımıza değer katacak her türlü öneriyi değerlendirmeye layık gördüğümü bilmenizi isterim' dedi.

Nurtaç Arslan, göreve başladı

12 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bartın Valiliğine atanan ve bu atamayla Bartın’ın ilk kadın valisi olan Nurtaç Arslan, resmen göreve başladı. Vali Arslan için, karşılama töreni düzenlendi. Garnizon Komutanı Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcıları Abdullah Akkaş ve Miraç Akbulut, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı  başta olmak üzere protokol üyeleri ve valilik çalışanlarının karşıladığı Nurtaç Arslan, yaptığı ilk açıklamada “12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım Bartın Valiliği görevime bugün itibari ile başlıyorum.  Yaklaşık on yıl önce tatil için geldiğim, mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz doğal güzelliklerine hayran kaldığım, Bartınlı dostlarım sayesinde ayrı bir muhabbet beslediğim, Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan'ını (dünyanın göz bebeği) da içinde barındıran, köklü bir tarihi geçmişe sahip, turizm ve üniversite şehri olan bu güzel ilimizde Valilik görevini üstlenmiş olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle benden önce görev yapan Valimiz Sayın Sinan Güner  başta olmak üzere tüm Valilerimize ilimize yaptıkları değerli hizmetleri için teşekkür ediyor; kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

“Kapımız ve gönlümüz herkese açık olacak”

Valilik kapısının ve gönüllerinin herkese açık olduğunu vurgulayan Arslan “Bayrağı devraldığım bugünden itibaren bundan önce Bartın’ımıza yapılan hizmetleri sizlerle beraber daha ileriye taşımanın; eğitim, sağlık, kültür ve turizm başta olmak üzere her alanda hizmet kalitesini artırmanın gayreti içerisinde olacağım. Daha önce üstlenmiş olduğum görevlerimde olduğu gibi insani ve ahlaki değerler, hukuka bağlılık ve şeffaflık yönetim anlayışımın odağında yer alacak; kapımız ve gönlümüz herkese açık olacaktır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, yaşlılarımız, yardıma muhtaç vatandaşlarımız, korunmaya muhtaç çocuklarımız ve engelli hemşehrilerimiz hiçbir zaman kendisini yalnız hissetmeyecek, Devletimizin şefkatli eli daima üzerlerinde olacaktır” şeklinde konuştu.

“Bartın’da güzel işler yapmayı arzu ediyorum”

Bartın’da güzel işler yapmayı arzu ettiğini kaydeden Nurtaç Arslan, “Önceliğimiz siz değerli Bartınlıların güven ve huzurunun temin edilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasıdır. Bartın’da güzel işler yapmayı arzu ediyorum. Bu anlamda, Bartın’ımıza değer katacak her türlü öneriyi değerlendirmeye layık gördüğümü bilmenizi isterim. Hizmet yarışında kamu kurum ve kuruluşlarımız, milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, özel sektörümüz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız ve basınımız ile sürekli işbirliği ve iletişim içerisinde olacağım. Sorumluluğumun farkındayım. Sizlerin desteği, bizlerin de çabalarıyla güzel işlere imza atacağımıza inanıyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah mahcup etmesin” ifadelerinde bulundu.

Nurtaç Arslan kimdir?

Nurtaç Arslan, 1976 yılında Amasya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Amasya ili Taşova ilçesinde tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 06 Ocak 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Arslan, Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl Kaymakamı, Bayburt Aydıntepe Kaymakamı, Sivas Vali Yardımcısı, Çankırı Kurşunlu Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. 20/08/2017 tarihli Müşterek Kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına atanan Nurtaç Arslan halen bu görevine devam etmekteydi.

İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2001 yılında; Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalındaki yüksek lisansını 2014 yılında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bölümü’nde doktora çalışmasına devam etmekte olup tez aşamasındadır.

Nurtaç Arslan iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk annesidir.

 

 

 

 

Nurtaç Arslan, göreve başladı
Nurtaç Arslan, göreve başladı
Nurtaç Arslan, göreve başladı
Nurtaç Arslan, göreve başladı
Nurtaç Arslan, göreve başladı