Nüfustan ek mesai kararı

Yoğunluk ek mesai getirdi

Nüfustan ek mesai kararı

Nurdan Eroğlu

Bartın Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan yeni kimlik kartı için müracaatlar bir hayli yoğun olunca ek mesaiye başlama kararı aldı. Bundan sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde hafta içi mesai 19.00’a kadar uzadı.  Hafta sonu da çalışacak olan Müdürlük, 09.00’dan 17.00’a kadar mesai yapacak. 

Bartın Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan yeni kimlik kartı için müracaatlar bir hayli yoğun gidiyor. Hatta bu yoğunluk bu yoğunluk uzun süre daha sürecek gibi görünüyor. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 nüfus sayımı verilerine göre Bartın’da 192 bin 389 kişi yaşıyor. Yani Bartın’da 192 bin 389 kişi İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne başvurarak yeni kimlik kartını alacak.

MÜDÜRLÜĞE AKIN VAR

Bartın Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde nüfus cüzdanlarının yerini alacak olan yeni kimlik kartı için müracaatlar devam ediyor. Vatandaşlar, yeni kimlik kartını biran önce alabilmek için deyim yerindeyse Müdürlüğe akın ediyor. Müdürlükte bugünlerde yoğunluk yaşanırken yaşanan bu yoğunluk uzun süre daha sürecek gibi görünüyor. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 nüfus sayımı verilerine göre Bartın’da 192 bin 389 kişi yaşıyor.  Bu rakamda yeni kimlik kartını almak için bu kadar insanın Müdürlüğe başvurması anlamına geliyor.

HAFTA SONU DA ÇALIŞACAK

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, bu yoğunluk karşısında ek mesaiye başlama kararı aldı. Bundan sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde hafta içi mesai 19.00’a kadar uzadı.  Hafta sonu da çalışacak olan Müdürlük, 09.00’dan 17.00’a kadar mesai yapacak.  Kararı İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Salih Yaşar duyurdu.

HAFTA İÇİ MESAİSİ 19.00’A KADAR UZADI

Müdür Yaşar yazılı olarak yaptığı duyuruda “Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanlarının T.C Kimlik Kartları ile değiştirilmesi uygulaması 2 Ocak tarihinde başlamış olup ilimizde de başvurular alınmaktadır. Mesai günleri içerisinde her gün saat 17.00 ile 19.00 arası ve hafta sonları 09.00 ve  12.00 ile 13.00 ve 17.00 saatleri içerisinde T.C Kimlik Kartı müracaatları için ilimiz merkez ve ilçe nüfus müdürlükleri açık bulunmaktadır” dedi.

TÜİK RAKAMLARI AÇIKLAMIŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2016 Sonuçlarını açıkladı. Bartın’da 2015 yılında 190 bin 708 kişi olan nüfus sayısı yeni verilere göre bin 681 kişi artarak 192 bin 389’a yükseldi.

İLK MÜRACAAT VALİ DİRİM’DEN GELMİŞTİ

Yeni kimlik kartı için ilk müracaat ise Bartın Valisi Nusret Dirim’den gelmişti.  Vali Dirim, avuç içi ve el izi vererek çipli kimlik kartı başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada, “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 41. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları başvuruları randevu sistemiyle ilimizde de alınmaya başlandı. Bir plan dahilinde tüm vatandaşımıza yoğunluk olmadan kimlik kartları verilecek.  Bununla ilgili Nüfus Müdürlüğünde görevli personelimiz gerekli eğitimleri ve kursları aldı. Bakanlığımızca teknik altyapı olarak da donanım sağlandığı. Hayırlı olmasını diliyorum" demişti.

KİMLİK KARTI BEDELİ 16 TL

Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli 16,00 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli de 16,00 TL olarak belirlendi. Kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ise 32,00 TL olacak.

İSTENİLEN BELGELER

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı çıkarmak için son altı ay içinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf,  kimlik tespitine yarayan belgelerden biri (nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukatlık kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça tanzim edilmiş talep belgesi) ile Nüfus Müdürlüğüne gidilmesi gerekecek. On beş yaşını tamamlamış olanların ve reşit kişilerin biometrik verisi alınacağından şahsen müracaat edilmesi gerekiyor. On beş yaşından küçüklerin müracaatları ise velisi tarafından yapılacak.

ADRESE GÖNDERİLECEK

Başvurusu kabul edilenlerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı beyan edilen adrese posta ile gönderilecek olup ilgilinin kendisi veya kartı almaya yetkili kıldığı kişi tarafından teslim alınacak. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanları yeni Türkiye Cumhuriyet Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olacak.