Nüfusta randevusuz işlem yapılamayacak

Nüfus İl Müdürlüğü, koronavirüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında zorunlu ve acil haller dışında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarının randevulu olacağını randevusuz kesinlikle işlem yapılmayacağını duyurdu.

Nüfusta randevusuz işlem yapılamayacak

 Nüfus İl Müdürlüğü, koronavirüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında zorunlu ve acil haller dışında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarının randevulu olacağını randevusuz kesinlikle  işlem yapılmayacağını duyurdu. Müdürlükten yapılan duyuruda alınan tedbirlerle ilgili şu bilgiler verildi:

“Bakanlığımızın aldığı tedbirler doğrultusunda CAVİD-19 virüsü ile etkin mücadele sağlanabilmesi amacıyla;  İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerimizdeki ortak kullanım alanları düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir. Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alımı T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında randevulu işlemler 8 dakikadan 30 dakikaya çıkarılmıştır. 18 Mart 2020 Tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatları randevulu olacak, randevusuz olarak kesinlikle alınmayacaktır. Randevu sisteminde yapılan düzenleme sayesinde tüm Türkiye’de günlük ortak 120 bin  olan başvurunun sayısı 40 bine düşürülmüştür.”