Nihat Hatipoğlu sevgi seli

Kalaycıoğulları İnşaat'ın katkılarıyla Bartın'a gelen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Nihat Hatipoğlu düzenleen konferansta vatandaşlarla bir araya geldi. Hatipoğlu'na ise Bartın'da ilgi büyük oldu.

Nihat Hatipoğlu sevgi seli

Kalaycıoğulları İnşaat’ın katkılarıyla Bartın’a gelen Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mehmet Nihat Hatipoğlu düzenleen konferansta vatandaşlarla bir araya geldi. Kütür Merkezi Büyük Salonda düzenlenen konferansa TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycıoğlu, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziver Gebiç, İl Müftüsü Abdulcelil Çakar ve çok sayıda davetli katıldı. 400 kişilik salonda koltuklar ve boş alanlar tıka basa dolarken çok sayıda kişi de sahneye alındı. Programda ile olarak Kur’an Tilaveti gerçekleştirildi.

Peygamberimizin hayatından kesitler aktardı

Daha sonra sahneye çıkan Hatipoğlu, Yoğun sevgi Hazreti Muhammed’in (S.A.V) hayatından kesitler sunarak programa başladı. Hz. Peygamberin (sav) yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, “Bizim özgürlüğümüz, dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resulümüzdür. Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e (sav) tutkunuz, O’nun yolunu yol edinmişiz, O’nun sevdiğini sevmişiz, O’nun uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O’na teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir” dedi.

“Hz. Muhammed’i anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz”

Hayatını Hz. Muhammed’i anlatmaya ve sevdirmeye adadığını da dile getiren Hatipoğlu, “Elbet dünyadan göçüp gideceğiz. O zaman arkamdan Peygamberi sevdiren kişi denmesini arzu ederim. Peygamberimiz Hz. Muhammed’i ne kadar iyi anlatabilirsem, ne kadar iyi sevdirebilirsem ne mutlu bana. Evlerde hep o konuşulsun isterim. Çünkü onun konuşulduğu yerde huzur olur, mutluluk olur” diye konuştu. Konuşmasında zaman zaman vatandaşlara duygulu anlarda yaşatan Hatipoğlu, Bartın’a ikinci kez geldiğini de hatırlatarak, ziyaretlerinin devam edeceğini aktardı. Hatipoğlu yaklaşık 2 saat süren konferansında Hz. Muhammed ve 4 Halife ve İslamiyet’in önde gelen isimlerinin hayatlarından örnek kesitler paylaştı.

“Bartın’a da damga vurduk”

Programın sonunda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı tarafından hediye takdimi yapıldı. AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yaptığı konuşmada, Hatipoğlu’na kendilerini kırmayıp Bartın’a geldikleri için teşekkür etti. Kalaycı, “Bizim dostluğumuz, Mısır’da ikimizin de eğitim alması, 2008 yılında Nürnberg’de yollarımızın kesişmesi, ve yine hocamla beraber Almanya Helborn’da yaptığımız programla pekişti. O dönem Helborn’a damga vurmuştuk. Bugün görüyorum ki Bartın’a da damga vurduk. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bizim hedefimiz Kızılelma’dır”

Salondaki gençlere de seslenen Kalaycı, “Türk deyince akla İslamiyet, Müslümanlık gelir. Türk eşittir Müslümandır. Siz isteseniz de istemeseniz de, bu dünyada böyle bilinir, böyle karşılık görür. Bir de şanlı bir geçmişe sahip ecdadın nesli olunca oyunlar çok büyük oynanıyor. Kirli tuzaklar kurulup, kirli ittifaklar kuruluyor. Çünkü siz Semerkant’ta, Buhara’da, Urumçi’de, Bişkek’te, Doğu Türkistan’da beklenen nesilsiniz. Siz Mekke’de, Medine’de, Kudüs’te, Kahire’de özlenen nesilsiniz. Siz, Musul’da, Kerkük’te, Priştina’da, Saraybosna’da, Kırım’da, yolları gözlenen nesilsiniz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bu yüzden oynanan algı oyunlarına kanmamanız gerekiyor. Bir haberi, bir söylemi önce mutlaka araştırın. Bu gençliğin yolu büyük Türkiye yoludur. Bizim hedefimiz, güçlü Türkiye’dir. Bizim hedefimiz hak yoludur. Bizim hedefimiz Kızılelma’dır. Bu vesile ile Nihat Hocamıza da bizleri engin bilgileri ile donattığı için teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı duyuyorum.