Mugada sahili için yetki İdarede

İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarının 2. birleşiminde Mugada sahiline yürüyüş ve bisiklet yolu yapılabilmesi için idareye oy birliği ile yetki verdi.

Mugada sahili için yetki İdarede

Bartın İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantılarına devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkan Kenan Dursun başkanlığında Meclis Üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda 3. günün sonunda 7 dosya görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin  2. maddesinde yer alan  “Arıönü Mugada Sahili Bisiklet Yolu Yapılması”yla ilgili dosyada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vereceği 500 bin TL hibe desteği ve  500 bin TL’sinin de İller bankası kredisiyle yapımı planlanan yeşil yürüyüş ve bisiklet yolu yapım projesinin hayata geçirileceğini söyleyen Dursun, konuyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Meclis’in İdareye yetki verdiğini  belirtti.

Konuyla ilgili açıklamasında Meclis Başkanı Dursun, “İl Özel İdaremizin görev ve sorumluluk alanında bulunan Bartın’ın gerdanlığı olan sahillerin planlı bir şekilde bütçe imkanları dahilinde  peyzaj çalışmalarını da yaparak güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda yaklaşık 10 yıldan bugüne başta Mugada Sahili olmak üzere yine Güzelcehisar ve Çakraz’ da yapılan düzenlemeler diğer sahillere de yansıtılacak. Geçmiş dönemlerde imar planlarından yoksun ve yeterince sahip çıkılamayan bu alanlara  sahip çıkarak uygun olan düzenlemeleri de yaparak gelecek nesillere bırakmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımıza her zaman destek olan başta TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere karar organımız olan İl Genel Meclisi Üyelerine ve İdaremize çok teşekkür ediyoruz diyerek yapılacak olan yeni düzenlemenin Mugada Sahilimize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.