Müdürlükten kazpınarı'nda arıcılık kursu

Kursiyerler belgelerini aldı

Müdürlükten kazpınarı'nda arıcılık kursu

Haber Merkezi

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Amasra İlçesi’ne bağlı Kazpınarı Köyü’nde çiftçilere Arıcılık Kursu verildi. 

Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Amasra İlçesi’ne bağlı Kazpınarı Köyü’nde çiftçilere Arıcılık Kursu verildi.  80 saat verilen kursta 25 kursiyer katıldı. Ziraat Teknikeri Recep Işıkoğlu tarafından verilen kurs genç çiftçilere kurs bitiminde edindikleri bilgi birikimi ve aldıkları kurs bitirme belgesi verildi. Kursa katılan çiftçiler aynı zamanda AB Kaynaklı Projelerden yararlanma imkanı ve  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan projeler,  Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projesine başvurduklarında ek puan katkısı da alacak.

ÇİFTÇİLER KAMPANYALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Arıcılık Kursu, Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesinin bir alt bileşeni olarak gerçekleştirilmekte, genç çiftçilerin eğitimi, faaliyet alanlarında çalışmalarının etkinliğin artırmak,  işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla yapıldı. Kurs sonunda Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar tarafından Tarımsal Desteklemeler, Milli Tarım Projesi,   Aşılama kampanyaları gibi faaliyetler hakkında bilgi verildi.