Motor yağı değiştiren işletmeler dikkat!

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, motor yağı değiştiren işletmelerin Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alması gerektiğini hatırlatarak işletmeleri 1 Temmuz'a kadar belgelerini alması konusunda uyardı.

Motor yağı değiştiren işletmeler dikkat!

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, motor yağı değiştiren işletmelerin Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alması gerektiğini hatırlatarak işletmeleri 1 Temmuz’a kadar belgelerini alması konusunda uyardı. Motor yağı değişimiyle ilgili bilgilerin Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden girişlerinin yapılacağını ifade eden Başkan Akdeniz, “Motor yağı değiştiren işletmeler,  1 Temmuz 2021 tarihine kadar işletmeleri için Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi almak zorundadır.  Motor yağı değişim izin belgesi ile motor yağı değişimi yapılan araçların bilgilerini, atık motor yağı miktarı, filtre değişimi gibi bilgilerin Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden girişlerinin yapılması sağlanacak ve atıkların kayıt altına alınması kolaylaşacaktır. Bu sayede atık motor yağların uygun yöntemler ve lisanslı firmalar aracılığı ile ekonomiye kazandırılması, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi sağlanacaktır” dedi.

“Evraklar odamız tarafından temin edilecektir”

İşletmelerin bizzat Bartın MESO’ya Çevre Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemine kayıtları yapılacağını kaydeden Yılmaz Akdeniz, “Motor yağı değişimi yapan esnaf ve sanatkarlarımızın izin belgesi almaları ve Bakanlığın çevrim içi programlarına kayıt olmaları ile ilgili yükümlülükleri için Bartın Çevre İl Müdürlüğüne 1 Temmuz 2021 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.  Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi almak isteyen esnafımız, Tehlikeli Atık Geçici Atık Depolama Sahasına ait en az 4 adet fotoğraf ve iş yerine ait  kaşe ile odamıza bizzat geldiğinde Çevre Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemine kayıtları yapılacaktır.  İstenilen diğer evraklar odamız tarafından temin edilecektir. Odamızın 0 378 227 71 17 nolu telefonunu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Alınan kararları değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin alınan son kararları değerlendiren Akdeniz, “Alınan kararı 2 milyonu aşkın esnafımız ve 84 milyon vatandaşımız adına oldukça olumlu ve sevindirici buluyorum. Pandemi nedeniyle bir buçuk yıldır sıkıntı çeken esnafımız rahat bir nefes alabilecek” dedi. 

“Henüz pandemi bitmiş değil”

Sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırılmasının çok olumlu bir karar olduğunu ve bu karar ile tüm kesimlerin büyük sevinç yaşadığını ifade eden Akdeniz, “1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 sebebiyle ülke olarak büyük sıkıntılar yaşadık. 415 meslek kolundaki tüm esnaf ve sanatkarlarımız pandemi nedeniyle zor günler geçirdi. Alınan önlemler ve aşılama çalışmalarının hızlanması sayesinde bu sıkıntılı günleri artık geride bırakıyoruz. Bir buçuk yıldır çekilen sıkıntıların boşa gitmemesi ve zor günlere geri dönmemek için geçtiğimiz yıldaki hataları tekrarlamamalı ve rehavete kapılmamalıyız. Henüz pandemi bitmiş değil. Tüm sektörlerde tedbirleri en sıkı şekilde almaya devam ederek çalışmalıyız. Alınan tedbirler istikrarlı bir şekilde sürdürülürse yeni başlayacak eğitim-öğretim yılında okul servisleri ve kantinler de çalışmalarına devam ederek eskisi gibi evlerine ekmek götürebilecek” ifadelerinde bulundu.

“Esnafımız zor zamanları geride bırakacak”

1 Temmuz sonrasında artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Yılmaz Akdeniz “Alınan karar ile bir tek eğlence sektöründe müzikle ilgili kısıtlama mevcut olup gece 12’ye kadar çalışma izni verildi. Pandeminin tamamen sona ermesi ile bu yasağında kalkacağı unutulmamalı. Şehirlerarası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşımadaki kısıtlamaların sona ermesi ulaştırma sektörümüze rahat bir nefes aldırdı. 1 Temmuz itibariyle oyun yasağının kaldırılması 100 bini aşkın kahvehane ve kıraathane esnafımız ile müşterilerin yüzünü güldürdü. Ülke genelindeki tüm esnafımız uzun bir aradan sonra tam zamanlı olarak faaliyete geçerek zor zamanları geride bırakacak. Bundan sonra yeniden bir kapanma olmaması için HES kodunun ve aşılama çalışmalarının yaygınlaştırılarak sürdürülmesi hem sağlığımız hem de ekonomi bakımından çok önemli” dedi.