Milli Eğitim Müdürü Acar Gömü Anasınıfında minikleri ziyaret etti

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Gömü Anasınıfını ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürü Acar Gömü Anasınıfında minikleri ziyaret etti

Okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için çok sayıda proje yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürülürken böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.

Bu kapsamda açılacak olan 7 anasınıfının ilki Amasra’ya bağlı Gömü Köyünde ''Gömü Anasınıfı''nın açılışı gerçekleştirilerek yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar; açılışı gerçekleştirilen Gömü Anasınıfını ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Müdür Acar ziyaretinde binanın fiziki yapısı, imkânları ve eğitim öğretim planlarıyla ilgili Okul Öncesi Öğretmeni Pelin İlkay Kayhan’dan bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi.

 

Müdür Acar kursiyerlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Amasra Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Gömü Köyü Makine Nakışları Kursunu da ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, kursiyerlerle sohbet ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ziyaretlerinde Acar'a Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Savaş Ahmet Aksu ve Amasra Anaokulu Müdürü Hülya Şahin eşlik etti.