Meslek Tanıtım Günleri devam ediyor

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Meslek Tanıtım Günleri, Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle devam etti.

Meslek Tanıtım Günleri devam ediyor

Yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, İŞKUR faaliyetlerinin gençler ve aileleri tarafından bilinirliğinin arttırılması, Meslek Danışmanlığı hizmetlerinin geniş kitlelere ulaşması, mesleğin gelecekteki yeri, iş bulma olanakları, artıları eksileri tüm yönleriyle ele alınması gibi amaçlarla 29 Mart – 12Mayıs 2022 tarihleri arasında Bartın’da  11 ve 12. Sınıflara yönelik gerçekleştirilecek olan etkinliklerin üçüncüsü Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Programda; Dr. Öğr. Üyesi Ferda Karadağ Sosyal Hizmetler, Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Çakır  Koçak  Ebelik, Öğr. Gör. Merve Kırşan Büyüktarakçı Hemşirelik alanlarında öğrencilere  mesleği ve mesleğin gereklilikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Program soru cevap şeklinde devam ederek öğrencilere meslek tercihinin önemi ve kariyer yolculuğunun nasıl iyileştirileceği konusunda da bilgilendirme yapılarak program sonlandırıldı.

Meslek Tanıtım Günleri temel hedefi olarak Sağlık, Mühendislik ve Hukuk grubu mesleklerinde ilimizde 14 lisede 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak 29 Mart 2022- 12 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olup; bu tanıtımlar ilgili meslek mensupları tarafından gerçekleşecek.