Merkez, Ramazan'da da halkın yanında

Üretken ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla birçok çalışma ve projeyi Bartınlıların hizmetine sunan Bartın Belediyesi, 2018 yılında hizmete açtığı Sosyal Hizmet Merkezi ile Ramazan Ayı'nda da ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edecek.

Merkez, Ramazan'da da halkın yanında

Hizmete başladığı 2018 yılından itibaren binlerce vatandaşın ihtiyacını karşılayan Sosyal Hizmet Merkezi, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olmaya devam edecek. Daha önce ki senelerde Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara iftar ve sahurlarda sıcak yemek desteği veren Sosyal Hizmet Merkezi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Covid-19 virüs salgını sebebiyle bu hizmetini bu sene sürdüremeyecek. Bu hizmetin yerine ise şehrimiz için büyük öneme sahip olan bu merkez, başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla bağışçılar arasında köprü olacak. Bağış yapan vatandaşların destekleriyle temin edilen kumanyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bağış yapmak isteyen veya destek almak isteyen tüm vatandaşlar, Kavaklı Caddesi’nde bulunan Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvurabilecek veya 0378 227 00 72 numaralı telefondan konu ile ilgili bilgi alabilecekler.

“Bir Nebzede Olsa Katkı Sağlamak İstiyoruz”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma duygularını güçlendiren Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken destekleri vereceklerini söyledi. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Tüm Müslümanlar için hem yardımlaşma hem de bereket ayı olan Ramazan’da ihtiyaç sahibi ne kadar vatandaşımız varsa bağış yapan vatandaşlarımızın desteğiyle hepsine ulaşmak onlara bir nebzede olsa katkı sağlamak istiyoruz. Belediyemizin imkânları ve Bartınlı hayırsever insanlarımızın katkı ve destekleri ile Sosyal Hizmet Merkezimize başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kumanya desteği veriyoruz. Bu çalışmamız ile sahibi vatandaşlarımıza ve ailelerine Ramazan ayının daha huzurlu geçmesine önemli katkılarda bulunacağız.

“2020 Yılında 1012 Kişiye Giyim, 50 Kişiye Eşya Yardımı Yapıldı”

Merkezimiz 2020 yılında yapılan çalışmalar kapmasında 1012 kişiye giyim, 50 kişiye eşya, 66 kişiye adak eti, 75 kişiye kurban eti, 296 kişiye yakacak odun, 4052 kişiye kuru gıda, 9 kişiye hasta bezi, 2 kişiye tekerlekli sandalye, 1 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 2 kişiye hasta yatağı, 14 kişiye ev temizliği ve kişisel bakım yardımı gerçekleştirdi. Ayrıca merkezimiz tarafından üniversitede okuyan 33 öğrenciye ev taşıma işlemi için ücretsiz araç tahsis edildi. Bu çalışmaların yanı sıra 40 öğrenciye okul kıyafeti, 100 öğrenciye kırtasiye seti yardımı yapıldı.

“Bağış Yapmak İsteyen veya Destek Almak İsteyen Vatandaşlarımız Başvurabilirler”

Bağış yapmak isteyen veya destek almak isteyen tüm vatandaşlarımız Kavaklı Caddesi’nde bulunan Bartın Belediyesi Sosyal Hizmet Merkezi’mize başvurabilir veya 0378 227 00 72 numaralı telefondan konu ile ilgili bilgi alabilirler. Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini diler, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın, Ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.