Meclisten terminal esnafına kira müjdesi

Ağustos ayı gündemini görüşen İl Genel Meclisi, Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki işyerlerinin kira sözleşmelerinin 2 ay daha uzatılmasına karar verdi. Meclis ayrıca iş yerlerinden 27 Mart ve 1 Haziran arasındaki kira ücretlerinin alınmayacağını duyurdu.

Meclisten terminal esnafına kira müjdesi

İl Genel Meclisi, ağustos gündemini görüşmeye devam ediyor. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeler, gündemin ikinci toplantısında Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki iş yeri kiralarıyla ilgili komisyon raporlarını da görüştü.  Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilen gündem raporların okunmasının ardından Başkan Dursun pandemi sürecinde şehirlerarası kısıtlamalar nedeniyle kapalı olan Bartın şehirlerarası otobüs terminalindeki işyerlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün 2020/7 sayılı Genelgesi kapsamında değerlendirilerek 27 Mart 2020-1 Haziran 2020 tarihleri arasındaki kira ücretlerinin alınmayacağını ve söz konusu işletmelerin sözleşme sürelerinin 2 ay uzatılmasına meclisin oy birliği ile karar verildiğini söyledi.

2 ay kira alınmayacak

Pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşandığına dikkat çeken Kenan Dursun “Otogarda bulunan işletmelerin talepleri üzerine alınan karar doğrultusunda “kiracı ile yapılan sözleşmelerde mücbir sebep hallerinin varlığı halinde bu hal ortadan kalkana kadar geçen süre sözleşmeye ilave edilir" ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın pandemi sürecine ilişkin tebliğinde yer alan ‘3 aya kadar süre uzatılabilir’ hükümlerine istinaden pandemi süreci nedeniyle kapalı olan işletmelerin kira sözleşmeleri 2 ay uzatılarak sözleşme sonuna eklendi. Bartın otogar esnafından 2 ay kira alınmayacak. Pandemi nedeniyle zorlu bir süreç yaşanıyor. Zorlukları birlik beraberlik içinde birlikte aşacağız” Dedi.