Meclisten Bartınspor'a malzeme yardımı

İl Genel Meclisi, 2020 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı kapsamında Bartınspor'a malzeme yardımında bulundu.

Meclisten Bartınspor'a malzeme yardımı

İl Genel Meclisi, 2020 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı kapsamında Bartınspor’a malzeme yardımında bulundu. Mecliste düzenlenen törene İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Destek Hizmetler Müdürü Emine Bostancı ile Bartınspor Kulübü Başkanı Fahrettin Fırıncıoğlu, Yardımcıları Mustafa Keleşoğlu ve Candemir Yazıcı, Sekreter Şennur Berber ve futbolcular Fatih Akmaz, Adem Acar, Ömer Yıldırım, Oğuzhan Kartal katıldı.

Dursun: “Spora bu yıl 80 bin TL ödenek ayırdık”

Her dönem Bartın’da spor ve sporcuyu desteklediklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun şöyle konuştu:

“İl Özel İdaremizin karar organı olan İl Genel Meclisimizce Bartın’da spor ve sporcuların gelişmesi için her dönem meclis kararlarıyla bu alanı destekleme gayreti içerisinde olduk. Bu kapsamda 2006 yılından bugüne amatör sporcularımız için 327 bin TL kullanıldı.  2020 yılında da 80 bin TL ödenek kullanılacak.  Yine bütçe imkanları dahilinde önümüzdeki dönemde de bu anlayıştan vazgeçmeden ilimizde özellikle zor şartlarda spor yapmaya çalışan gençlerimize maddi manevi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda ilimizi Bal Liginde temsil eden Bartınspor’umuzu da hiçbir zaman bu yardımların dışında tutmadık.

“Bartınspor’un desteklenmesi gerekiyor”

Bartınspor,  herkes tarafından sahiplenilmesi gerekiyor.  Ve bu noktada şehrimiz üzerine düşeni her zaman yaptı. Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç da Spor Toto teşkilatından nakdi destekler sağladı. Bunun yanında mevzuatın bizlere verdiği yetki çerçevesinde malzeme yardımları yapmaya devam edeceğiz. Son dönemde il genelinde tesisleşme anlamında büyük kazanımlar yaşandı. Amatör sporun desteklenmesi adına ilçe ve beldelerin tamamında sentetik sahalar yapıldı. Özellikle Ömertepesi’nde hayata geçirilen modern tesislerle spor ve sporcularımız desteklendi. Böylesine büyük ve bir o kadarda modern tesislerin Bartın’a kazandırılmasında büyük katkısı olan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyoruz.

“Bartınspor’un profesyonel lige çıkması önemli”

Bartınspor’umuzun profesyonel lige çıkması ilimiz açısından çok önemli. Eğer Bartın bunu başarabilir ise alttan gelen amatör sporcularımız çok daha öz güvenle yetişecek. O nedenle biran önce Bartınspor’un profesyonel ligde mücadele etmesi gerekiyor. Amatör sporla uğraşan tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Özellikle Bal Liginde başarıyla mücadelesini sürdüren Bartınspor’a da yeni sezonda başarılı bir dönem geçirmesini ve ligin sonunda şampiyonluğu göğüslemesini yürekten temenni ediyorum.”