Mecliste Eylül mesaisi başladı

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantıları 1. Bileşimi, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. 17 aylık dönem içerisinde önemli kararlara imza atıklarının mesajını veren İl Genel Meclis Başkanı Dursun, alınan tüm kararların önceliğinin Bartın'ın gelişmesi ve büyümesi yönünde olduğunu vurguladı.

Mecliste Eylül mesaisi başladı

Dursun: “Önemli kararlara imza attık”

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantıları başladı. 7 gündemle toplanan İl Genel Meclisi ilk günkü birleşimini gerçekleştirdi.   Meclis üyelerinin de eksiksiz olarak katıldığı toplantı öncesi konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 7.  dönemin 17 ayı doldurmanın  heyecanı içerisinde olduklarını belirtirken, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte oluşan 7. dönem meclisinin Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için  önemli kararlara imza attığını vurguladı. Ayrıca bu süre içerisinde büyük bir gayret ile meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm meclis üyelerine  teşekkür eden Dursun, “Yine  bu süre içerisinde karar aşamasında sorumluluk ve  zorluk derecesi yüksek dosyalar üzerinde hukuki mevzuatları da referans alarak   oy birliği içerisinde hareket eden tüm meclis üyelerimize ortaya koymuş oldukları aklı selim duruşları ve tavırlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  

Dursun, 17 aylık dönem  içerisinde  önemli kararlara hep birlikte imza attıklarını, bu kapsamda alınan tüm kararların  önceliğinin  Bartın’ın gelişmesi ve büyümesi yönünde olduğunu ifade etti. 

Başkan Dursun,  5302 sayılı özel idare kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu hatırlattı. Dursun, “Bu kapsamda Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçiminin yapıldı. Mart ayında  bir önceki yılın faaliyet raporunun Vali tarafından meclise sunuldu. Nisan ayında ise meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimlerinin gerçekleştirildi. Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabın mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayının diğer aylardan farklı olarak meclis toplantılarının 20 gün sürdüğünü ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçesinin ortaya çıkarıldı. Ayrıca bu kapsamda İdaremizce 2021 yılı bütçe çalışmalarına kapsamlı şekilde başlanıldı” diye konuştu.

“Önemli bir süreç oldu”

5302 sayılı özel idare yasası gereği 2021  yılı çalışma ve yatırım programının ve buna bağlı bütçenin Eylül ayının ilk haftasında İl Encümeninde görüşmelerinin başlayacağını  söyleyen Dursun, “İl Daimi Encümeninde yürütülecek bir aylık inceleme sürecinin önemli bir süreç oldu. Bu sürecin  meclisimize büyük sorumluluk yükledi. O nedenle üzerlerindeki sorumluluğun bilinci ile hareket ederek geçmişte başarıyla gerçekleştirdik. 6  bütçe dönemini referans aldık” dedi.

“Tüm kesimleri kucaklayan bir bütçe”

Kendisinin başkanlığında gerçekleştirilen ve sonuçlarını başarılarla kapatan bütçe  dönemleri ilgili de açıklama yapan Dursun, 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan dönemde  bütçe denkliğinin sağlandığını, 2017-2018 ve 2019 yıllarında bütçe fazlası vererek  bu dönemi de unutulmaz kıldıklarını ifade ederek 2020 yılı bütçesinin  yıl sonu hedeflerinde de  önemli bir sapmanın yaşanmayacağını söyledi. Geçmişte başarıyla hayata geçirmiş oldukları bütçelerin ışığında 2021 yılı bütçe rakamının 65 milyon olarak belirlendiğini tahmini olarak belirlenen bu bütçenin de Kasım ayında 20 gün sürecek meclis çalışmasıyla hem performans planı hem de çalışma programının oluşturulacağını açıklayan Dursun, “7. Dönem meclisinin başarıyla geride bırakmış olduğu bir bütçe döneminin 17 ayı geride bırakan ve bu anlamda artık önemli tecrübeye sahip olan bir meclis ile 2021 yılı bütçesinin Bartın’ın önceliklerini önemseyen ve tüm kesimleri kucaklayan bir çalışma programının hayata geçirileceğini buradan bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

“Başarılarla dolu çalışma süresi oldu”

Bu anlamda 2015-2016- 2017- 2018 ve 2019 yıllarını kapsayan bütçe döneminin özel idare tarihine önemli bir kayıt  düştüğünü belirterek “17  aylık başarılarla dolu çalışma süresini gayretleriyle sürdüren  tüm meclis üyelerimizi kutluyor yine bu süreçte meclis çalışmalarına katkısı olan Özel İdaremizin tüm çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi. 

7.  dönem meclisinin kalan 43  aylık süresi içerisinde birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek başarılı bir dönemi geçireceklerini ifade etti.  

“Bartın’ımıza hayırlı olsun”

Devamında 7 gündem maddesiyle başlayan Eylül ayı meclisinde alınacak olan tüm kararların Bartın’a hayırlı olmasını dileyen Dursun, “5 gün sürecek olan meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.  Gündemin 2. sırasında yer alan Çeştepe Tümülüsü İmar Planları ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun Meclis Başkanlığına ulaştığını ifade etti. Raporun okunmasının ardından tüm meclis üyelerinin oybirliği ile karara bağlandığını söyledi.