Meclise İnkumu damgası

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı'nda gündem dışı konuşulan 'İnkumu' gündem oldu İnkumu tatil beldesi için yeni düzenlemeler ve çalışma yapılmasını isteyen Gevrek, İnkumu'na girişlerin kontrol altına alınması ile ilgili de bir öneride bulundu. Belediye Başkanı Cemal Akın ise İnkumu'na girişlerin ücretli hale getirilemeyeceğini söyledi. Akın, ayrıca Kurban Bayramı'nda İnkumu'nda yaşanan yoğunlukla ilgili açıklamada da bulundu.

Meclise İnkumu damgası

Bartın Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı tamamlandı. Bartın Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. 35 Maddenin görüşüldüğü, karara bağlanan ve gerekli görülen maddelerin ilgili komisyonlara sevk edildi. 35 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gündem dışı söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gevrek, bayramda binlerce kişinin akın ettiği İnkumu’nda yaşanan sorunları dile getirdi.

Gevrek, İnkumu için düzenleme istedi

Bayram süresince İnkumu’na gelen tatilcilerin beldede bulunan yerel esnafa da bir katkısı bulunmadığına dikkat çekerken İnkumu tatil beldesi için yeni düzenlemeler ve çalışma yapılmasını isteyen Gevrek, İnkumu’na girişlerin kontrol altına alınması ile ilgili de bir öneride bulundu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gevrek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “İnkumu’nda yol kenarlarına park eden araçlar için çizgi çekilmesi  gerekiyor ve aracını yanlış park edenlere de jandarma tarafından müdahale edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde İnkumu’nda girişin ücretli olması lazım. Ücretli olmadığı için orada devamlı trafikte bir karmaşa yaşanıyor. Siz ya da Sayın Valimiz oraya gelmeden önce ne yazık ki haberiniz geldiği için orada bazı önlemler alınıyor. Oraya habersiz gelmeniz ve oradaki aksaklıkları o şekilde görmeniz gerekiyor. Yol kenarlarındaki seyyar satıcılar orada ne yazık ki 5 araçlık yer kaplıyor. Bayramın ikinci akşamı İnkumu’nda kumda 2 bin kişi yattı. O 2 bin kişi gece 1 defa tuvalete gitse zaten İnkumu’nun işi bitti. Bir sağ tarafta başta  tuvalet var bir de sol tarafta başta var. Başka yerinde tuvalet yok.

“İnkumu’na giriş-çıkışlar düzenlenmeli”

İnkumu’nun yeniden düzenlenmesi için Mecliste bir düzenleme kurulu oluşturulması gerektiğini ifade eden Gevrek “Şu da var Ankara’dan gelen o kesim 1 TL verip duşları kullanıp duş da almıyor. 1 TL vermesi var diye çeşmelerin dibinde duş alıyorlar. Dışarıdan gelen misafirlerin, İnkumu’nun esnafına bir gram maddi faydasını da biz göremiyoruz. Bunun daha verimli olması için Mecliste İnkumu düzenleme çalışma kurulu oluşturulmalı ve İnkumu’nda düzgün bir düzenleme çalışması yapılmalı. Biz sabah oradan çıktığımızda akşam İnkumu’ndaki evimize dönmekte sıkıntı çekiyoruz. Duşlar fazlalaştırılmalı. Gelen misafirlerimize de İnkumu’nun dolduğunu söyleyip  başka yerlere onları almalı. Başka sahillere, güzergahlara yönlendirilmeli. İnkumu’na giren araç sayısı belli olmalı. Bizim İnkumu’nun giriş çıkışlarını kontrol altına almamızda fayda var.”

Akın’dan cevap!

Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gevrek’in dile getirdiği sorunlar üzerine konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu’na girişlerin ücretli hale getirilemeyeceğini ifade etti.  İnkumu için yapılabilecek düzenlemelerle ilgili olarak başka tatil beldelerine bakarak ne tür önlemler alınabileceği noktasında çalışma yapılabileceğini belirtti. Akın, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Daha önce Bartın Belediyesi, Bartınspor, İl Özel İdaresi ve Valilik vasıtasıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüyle birlikte bir arsa alındı. Sonra bir mahkeme süreci oldu. Ama kanun buna el vermiyor. Yine zabıta arkadaşlar bu bayramda 24 saat esasına göre çalıştı. Sahilleri yasaklayamıyorsunuz ama Valiliğimizin aldığı bir karar oldu jandarma ve zabıtayla birlikte altta park alanları dolunca Boğaz’dan İnkumu’na girişler kesildi. Ancak orada evi ve pansiyonda bir kaydı varsa onlar geçti. Diğerleri geçemedi. Bu nihayetinde bizim uhdemizde değil, onların uhdesinde oldu. Daha başka nasıl tedbir alınabilir noktasında, başka illere, beldelere, sahillere bakarız, oralarla görüşürüz. Çeşme’de bugün 1,5 milyon insan var. Amasra rezalet durumda. Ama belediye ne yapsın? Muslukları orada yarıya düşürdük. Refüjlerde oturulmasın diye devamlı İnkumu’nda sulama yaptırdık.  Bayramın 3. Günü ben oradaydım. Yetmedi orada kaldırımları da suladık.

“700 araçlık otoparkı biz yaptık”

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet İlker Yıldırım’ın İnkumu’ndaki piknik alanının otoparka dönüştürülebileceğini ifade etmesi üzerine ise Cemal Akın, “İnsanlar ellerinde tüplerle yeri geldi yemek yapıyorlar. Ben oraya araç girmeyi yasakladım, hatta bazı zamanlar orada insanlar çıksın diye itfaiyeyle orayı da ısladım ama başka türlü işler olmaya başladı. Otoparkla ilgili hatırlarsanız Hacettepe’nin yanındaki alanda otopark yoktu. “Hiçbir şey yapılmadı” deniyor ya İnkumu’na biz kokudan, sinekten giremiyorduk.  Hacettepe’nin rektöründen izin almak için 6 sene uğraştık. O rektör izin vermedi. Sonra gelen rektörden Allah razı olsun, bize verdi. Oraya da çalışma yaparken bin kamyon harifyat döktük, orayı düzelttik.  700 araçlık bir otopark alanı meydana çıktı. Maalesef İnkumu’nda daha önce böyle yerler bırakılmamış. Ne otopark yeri  ne de sosyal donatı yeri bırakılmış. İnkumu böyle kalmış. Ama burası bizim sahilimiz. İnanın  zabıtamız orada bu bayram 24 saat çalıştı” dedi.

İşte Mecliste görüşülen maddeler!

Meclis, ağustos gündemi çerçevesinde; Araç satışı talebinin görüşülmesi, Belediyemizle Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Genel Merkezi arasında acil afet haberleşme ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi, 1 adet Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu ve 1 adet Arozöz Su Tankeri alımı talebinin görüşülmesi,  Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projeleri ile diğer Tarım ve Hayvancılık alanlarında hizmet projeleri imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi, Gölbucağı Mahallesi muhtarlık binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Köyortası Mahallesi muhtarlık binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Orta Mahalle muhtarlık binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Tuna Mahallesi muhtarlık binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Esentepe Mahallesi muhtarlık binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasının tahsisi talebinin görüşülmesi, Nakdi şartlı bağış talebinin görüşülmesi, Merkez İlçe Kırtepe Mahallesine kayıtlı “Eski Konak Caddesi” isminin “Asma Caddesi” olarak değiştirilmesi talebinin görüşülmesi, Bartın Belediyesi Kamuya Açık Alanlarda İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliğinin kabulü talebinin görüşülmesi, Su İşleri Müdürlüğü İç Hizmet Yönetmeliği ve Su İşleri Yönetmeliğinin iptal edilerek yeni hazırlanan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü İç Hizmet Yönetmeliğinin ve Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Yönetmeliğinin kabulü talebinin görüşülmesi, Belediyemizin 2021 Mali Yılında uygulayacağı Gelir Tarifelerinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 679 ada, 34 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 788 ada, 13 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Kemerköprü Mahallesi, tapuda 89 ada, 198 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda 1408 ada, 13 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 20 ada, 128 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1476 ada, 9-10 nolu parsellerin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Balamba Mahallesi, tapuda 1363 ada, 9 nolu parselin satışı talebinin görüşülmesi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Karaköy Mahallesi, tapuda 980 ada, 12-13 ve 14 nolu parsellerin satışı talebinin görüşülmesi ve Kemerköprü Mahallesi, tapuda 1232 ada, 355 parsel nolu taşınmazın güneyinden geçen imar yolunun çevreyoluna bağlantısını sağlamak amacıyla Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişikliği talebinin görüşülmesi maddelerini görüştü.