Meclis yeni kararlar aldı

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi olağanüstü toplandı

Meclis yeni kararlar aldı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 09.02.2021 Salı günü Vali Sinan GÜNER Başkanlığında olağanüstü toplanarak yeni kararlar aldı. 

 1-İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 28.12.2020 tarih ve 79 nolu kararının 7. maddesi ile “İlimiz genelindeki ilkokullar, ortaokullar, liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları, destekleme ve yetiştirme kursları, takviye kursları ve diğer yaygın eğitim kursları, her kademedeki özel okullar ve kurslarında (anaokulları hariç) yapılacak eğitim/öğretim faaliyetlerinin 04 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yolu ile devam etmesine,” karar verilmişti. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararlaştırılmış olup bu çerçevede; İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesine karar verildi.

2-Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 01.12.2020 tarih ve 76 nolu kararının 7. maddesinde belirtilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince muaf tutulmasına, yukarıdaki madde kapsamında kalan eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulması kararlaştırıldı.

3- 14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı, 12 Şubat Cuma günü 20.00-24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi-Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmalarına karar verildi.